Βρίσκεστε εδώ:  / ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ / «Λευκός καπνός» από Βρυξέλλες
«Λευκός καπνός» από Βρυξέλλες

«Λευκός καπνός» από Βρυξέλλες

ΒΡΥΞΕΛΛΕΣ-ΑΝΤΑΠΟΚΡΙΣΗ. «Εκλεισε» η συμφωνία μεταξύ των θεσμών αναφορικά με το θέμα της Ελλάδας, όπως επιβεβαιώνουν ευρωπαϊκές στην «Κ».

Η πρόταση αναμένεται να παρουσιαστεί στην Αθήνα την Τετάρτη, ωστόσο, δεν έχει καταστεί ακόμα σαφές με ποιο τρόπο θα πρέπει να επικοινωνηθεί στην Αθήνα, μέσω τηλεδιάσκεψης με το Μέγαρο ή με φυσική συνάντηση. Από την στιγμή που θα αποσταλεί όμως οι εταίροι περιμένουν μία γρήγορη απάντηση από την Αθήνα.

Συγχρόνως ευρωπαϊκές επιβεβαιώνουν έγγραφο- πρόταση που στάλθηκε από την Αθήνα χθες το βράδυ. Οι ίδιες πηγές μιλάνε για ένα έγγραφο μάλλον ασαφές και όχι όσο επεξεργασμένο όσο αυτό των θεσμών.

Η μέσα στον Ιούνιο πρέπει να αποπληρώσει στο 1.2 δις και για αυτό ο σκοπός είναι να βρεθεί μία συμφωνία σε επίπεδο θεσμών ξεκινώντας με αυτού του κειμένου από τις στην Αθήνα που θα είναι «ο καταλύτης για ραγδαίες εξελίξεις», όπως λέει Ευρωπαίος αξιωματούχος στην «Κ». Αλλωστε, η Αθήνα έχει την πρώτη πληρωμή της δόσης στο ύψους 300 εκατ. ευρώ την Παρασκευή 5 Ιουνίου.

Aύριο αναμένεται να συγκληθεί μέσω τηλεδιάσκεψης.

Η εκπρόσωπος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής τόνισε σήμερα ότι το γεγονός ότι ανταλλάσσονται έγγραφα είναι καλό σημάδι και ότι οι συζητήσεις σε τεχνικό επίπεδο συνεχίζονται.

 

πηγή:kathimerini.gr

PagasitikosNews logo

ΠΡΟΣΦΑΤΑ TWEETS

  • Ακινητοποιημένο το "Ερατώ" στην Αλόννησο λόγω μηχανικής βλάβης #υδροπτέρυγοΕρατώ - https://t.co/nhkmojdzSX -

  • Αιφνίδιος θάνατος 41χρονου στη Νέα Ιωνία #αιφνίδιοςθάνατος - https://t.co/RBFyki7io6 -

  • Μητσοτάκης στo Reuters: Θα επιστρέψω στη μεσαία τάξη όσα της πήρε ο κ. Τσίπρας #EUMED9 - https://t.co/0ALzsPUEMi -

"Αλιεύοντας" την είδηση