Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΕΛΛΑΔΑ » ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ » Λαπαβίτσας:Κρατικοποίηση των τραπεζών σε περίπτωση μη συμφωνίας
Λαπαβίτσας:Κρατικοποίηση των τραπεζών σε περίπτωση μη συμφωνίας

Λαπαβίτσας:Κρατικοποίηση των τραπεζών σε περίπτωση μη συμφωνίας

Δεδομένου ότι «ρευστότητα στη χώρα δεν υπάρχει και η οικονομία λειτουργεί δύσκολα, ο ΣΥΡΙΖΑ κάνει μια προσπάθεια να βρει λύση με τους δανειστές.

Σε περίπτωση που δεν τα καταφέρει, η πρέπει να πάρει ριζοσπαστικά μέτρα γρήγορα», τονίζει ο του ΣΥΡΙΖΑ, Κώστας Λαπαβίτσας, σε που παραχώρησε στον ιστότοπο “The Real News”.

«Πρέπει να πάρουμε τον έλεγχο των τραπεζών το συντομότερο δυνατόν, αυτή είναι η προτεραιότητα. Οι πρέπει να κρατικοποιηθούν. Είναι ζήτημα επιβίωσης», σημείωσε χαρακτηριστικά ο του ΣΥΡΙΖΑ.

Κατά τον κ. Λαπαβίτσα, οι δανειστές δε πρόκειται να κάνουν υποχωρήσεις. Στην ερώτηση του δημοσιογράφου εάν αυτό σημαίνει επιστροφή στη δραχμή, ο ς του ΣΥΡΙΖΑ απάντησε «Όχι απαραίτητα. Υπάρχουν εναλλακτικές» επικαλούμενος τη λύση των

«Η στρατηγική του ΣΥΡΙΖΑ πριν από τις εκλογές, αλλά και ενόσω είναι είναι να πετύχει ριζοσπαστικές αλλάγες στην Ελλάδα και μια νέα σχέση με τους δανειστές ώστε να επιλυθούν τα μακροικονομικά προτα της χώρας μέσα στην  ευρωζώνη. Χρτησιμοποιώντας όπλα που έχουμε στα χέρια μας να επιτύχουμε μια καλύτερη συμφωνία», σχολίασε μεταξύ άλλων ο κ. Λαπαβίτσας. «Αυτή η στρατηγική έφτασε στο τέλος της», επισημαίνει ο κ. Λαπαβίτσας, ο οποίος πιστεύει πως οι δανειστές δεν θα κάνουν πίσω.Ο «ΣΥΡΙΖΑ χριεάζεται μια νέα στρατηγική γρήγορα. Δεν νομίζω ότι οι δανειστές θα δώσουν ρευστότητα, δε νομίζω ότι θα κάνουν καλύτερη προσφορά».

«Δεν υπάρχει αμβιφολία πως αυτές είναι ιστορικές στιγμές τόσο για την Ελλάδα όσο και για την Ευρώπη», δήλωσε ο Κώστας Λαπαβίτσας.

«Οι Έλληνες απέδειξαν με την ψήφο τους την Κυριακή πως είναι έτοιμοι να αντιμετωπίσουν οτιδήποτε ακολουθήσει από τη πλευρά των πιστωτών. Οι πιστωτές δεν πρέπει να το ξεχνούν αυτό», τόνισε ο ίδιος.

 

πηγή:kathimerini.gr

PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση