Βρίσκεστε εδώ:  / ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ / Λαπαβίτσας:Κρατικοποίηση των τραπεζών σε περίπτωση μη συμφωνίας
Λαπαβίτσας:Κρατικοποίηση των τραπεζών σε περίπτωση μη συμφωνίας

Λαπαβίτσας:Κρατικοποίηση των τραπεζών σε περίπτωση μη συμφωνίας

Δεδομένου ότι « στη χώρα δεν υπάρχει και η οικονομία λειτουργεί δύσκολα, ο ΣΥΡΙΖΑ κάνει μια προσπάθεια να βρει λύση με τους δανειστές.

Σε περίπτωση που δεν τα καταφέρει, η κυβέρνηση πρέπει να πάρει ριζοσπαστικά γρήγορα», τονίζει ο του ΣΥΡΙΖΑ, Κώστας , σε συνέντευξη που παραχώρησε στον ιστότοπο “The Real News”.

«Πρέπει να πάρουμε τον έλεγχο των τραπεζών το συντομότερο δυνατόν, αυτή είναι η προτεραιότητα. Οι πρέπει να κρατικοποιηθούν. Είναι ζήτημα επιβίωσης», σημείωσε χαρακτηριστικά ο του ΣΥΡΙΖΑ.

Κατά τον κ. Λαπαβίτσα, οι δανειστές δε πρόκειται να κάνουν υποχωρήσεις. Στην ερώτηση του δημοσιογράφου εάν αυτό σημαίνει επιστροφή στη δραχμή, ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ απάντησε «Όχι απαραίτητα. Υπάρχουν εναλλακτικές» επικαλούμενος τη λύση των IOUs.

«Η στρατηγική του ΣΥΡΙΖΑ πριν από τις , αλλά και ενόσω είναι κυβέρνηση είναι να πετύχει ριζοσπαστικές αλλάγες στην Ελλάδα και μια νέα σχέση με τους δανειστές ώστε να επιλυθούν τα μακροικονομικά προβλήματα της χώρας μέσα στην  . Χρτησιμοποιώντας δημοκρατικά όπλα που έχουμε στα χέρια μας να επιτύχουμε μια καλύτερη συμφωνία», σχολίασε μεταξύ άλλων ο κ. . «Αυτή η στρατηγική έφτασε στο τέλος της», επισημαίνει ο κ. , ο οποίος πιστεύει πως οι δανειστές δεν θα κάνουν πίσω.Ο «ΣΥΡΙΖΑ χριεάζεται μια νέα στρατηγική γρήγορα. Δεν νομίζω ότι οι δανειστές θα δώσουν , δε νομίζω ότι θα κάνουν καλύτερη προσφορά».

«Δεν υπάρχει αμβιφολία πως αυτές είναι ιστορικές στιγμές τόσο για την Ελλάδα όσο και για την Ευρώπη», δήλωσε ο Κώστας Λαπαβίτσας.

«Οι απέδειξαν με την ψήφο τους την Κυριακή πως είναι έτοιμοι να αντιμετωπίσουν οτιδήποτε ακολουθήσει από τη πλευρά των πιστωτών. Οι πιστωτές δεν πρέπει να το ξεχνούν αυτό», τόνισε ο ίδιος.

 

πηγή:kathimerini.gr

PagasitikosNews logo

ΠΡΟΣΦΑΤΑ TWEETS

  • #Θεσσαλονίκη: Μόνο στρατιωτική παρέλαση διάρκειας 60 λεπτών #Θεσσαλονίκη - https://t.co/eqbcCauvmu -

  • Παπανάτσιου: «Οι αυξήσεις στο ηλεκτρικό ρεύμα "καίνε" την αγροτική παραγωγή » - https://t.co/F39w94GiDZ… -

  • Η  Εικόνα της Παναγίας Δαμάστας στον Βόλο #ΠαναγίαςΔαμάστας - https://t.co/FBobUI9DHE -

"Αλιεύοντας" την είδηση