Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΕΛΛΑΔΑ » ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ » Κωνσταντοπούλου: Ζητάμε από 280 έως 340 δισ. ευρώ γερμανικές αποζημιώσεις

Κωνσταντοπούλου: Ζητάμε από 280 έως 340 δισ. ευρώ γερμανικές αποζημιώσεις

ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ολοκληρώθηκε η ενημέρωση που είχαν τα μέλη της Επιτροπής για την Δση των ερμανικών Οφειλών, από τους συμμετέχοντες στην Ειδική Επιτροπή του υπουργείου Οικονομικών και τους συντάκτες του πορίσματος για τις ελληνικές αξιώσεις από τις γερμανικές επανορθώσεις και το κατοχικό δάνειο.

Η και της Επιτροπής Δσης των ερμανικών Οφειλών, Ζωή Κωνσταντοπούλου, έδωσε έμφαση στο ύψος των δίκαιων και τεκμηριωμένων και μη αμφισβητούμενων ελληνικών απαιτήσεων, όπως τις χαρακτήρισε, που φθάνουν στα 340 δισ. .

«Σύμφωνα με τους πιο μετριοπαθείς υπολογισμούς, οι απαιτήσεις της χώρας μας ανέρχονται στα 280 δισ. με 340 δισ. . Την ίδια ώρα που η χώρα μας στενάζει κάτω από την μέγγενη των αξιώσεων των δανειστών για ένα χρέος που είναι υποδεέστερο αυτού, αντιλαμβάνεστε την αξία του», επεσήμανε χαρακτηριστικά η .

«Κάποιοι διαβεβαίωναν και ισχυρίζονταν ότι δεν υπάρχουν στοιχεία. Μόλις πριν τρία χρόνια λέγανε ανεδαφική αυτή την αξίωση που είναι απόλυτα στοιχειοθετημένη», συμπλήρωσε.

Από την πλευρά του, ο επίτιμος γενικός διευθυντής του Γενικού Λογιστηρίου του Κράτους, Παναγιώτης Καρακούσης, ο οποίος συμμετείχε στην ειδική επιτροπή του υπουργείου Οικονομικών που συνέταξε την έκθεση για το χρέος, τόνισε ότι δεν προκύπτει από κανένα στοιχείο ότι η χώρα μας έχει απεμπολήσει, ή αποσύρει καμία απαίτηση της, ούτε από τον Πρώτο Παγκόσμιο Πόλεμο, ούτε από τον Δεύτερο Παγκόσμιο Πόλεμο».

 

πηγή:kathimerini.gr

PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση