Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΕΛΛΑΔΑ » ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ » Κοινή Υπουργική Απόφαση για την ενίσχυση της καινοτομίας στις ΜμΕ
Κοινή Υπουργική Απόφαση για την ενίσχυση της καινοτομίας στις ΜμΕ

Κοινή Υπουργική Απόφαση για την ενίσχυση της καινοτομίας στις ΜμΕ

Η πόφση που εντάσσεται στο πλαίσιο του καθεστώτος Ενισχύσεων Καινοτομικού Χαρακτήρα για Μικρομεσαίες Επιχειρήσεις του Αναπτυξιακού όμου ενεργοποιεί δράση ύψους 100 εκ.€.

Στόχος του προγράμματος είναι η ενίσχυση επενδυτικών σχεδίων για την παραγωγή καινοτόμων προϊόντων ή την εισαγωγή οργανωτικών και διαδικαστικών καινοτομιών.

Το καθεστώς αποσκοπεί στην καθιέρωση ή ενίσχυση των προϊόντων καινοτομικού χαρακτήρα, καθώς και στην ενσωμάτωση οργανωτικών και διαδικαστικών καινοτομιών στις παραγωγικές και άλλες διαδικασίες με στόχο τη συνεχή δέσμευση στην ως κεντρική επιλογή των ενισχυόμενων ΜμΕ.

Ο συνολικός προϋπολογισμός του καθεστώτος για το 2018 ανέρχεται σε 100 εκ. € εκ των οποίων τα 70 εκ. αφορούν στα είδη ενίσχυσης της επιχορήγησης της επιδότησης χρηματοδοτικής μίσθωσης και της επιδότησης του κόστους της δημιουργούμενης απασχόλησης προέρχονται από τον Προϋπολογισμό Δημοσίων Επενδύσεων ενώ τα 30 εκ. αφορούν στην απαλλαγή.

Δικαιούχοι των ενισχύσεων είναι οι που είναι εγκατεστημένες ή έχουν υπο στην ελληνική επικράτεια κατά τη χρονική στιγμή έναρξης εργασιών του επενδυτικού σχεδίου, ενώ η βεβαίωση ς εκδίδεται από την ενική ραμματεία Έρευνας και Τεχνολογίας σύμφωνα με τα κριτήρια αξιολόγησης της απόφασης.

PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση