Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΕΛΛΑΔΑ » ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ » Σε αδιέξοδο οι διαπραγματεύσεις – Αποχώρησε η ελληνική ομάδα
Σε αδιέξοδο οι διαπραγματεύσεις – Αποχώρησε η ελληνική ομάδα

Σε αδιέξοδο οι διαπραγματεύσεις – Αποχώρησε η ελληνική ομάδα

 

Αποχώρησε η ελληνική ομάδα από τη διαπραγμάτευση, ενώ οι πληροφορίες που έρχονται από Ευρωπαίους αξιωματούχους δεν είναι πολύ ενθαρρυντικές, καθώς σύμφωνα με εκπρόσωπο της Κομισιόν, οι συνομιλίες δεν ήταν επιτυχείς.

Παρότι σημειώθηκε κάποια πρόοδος, οι συνομιλίες δεν ευοδόθηκαν, καθώς εξακολουθεί να υπάρχει σημαντική διαφορά ανάμεσα στην πρόταση των ελληνικών αρχών και στις κοινές προτάσεις της Κομισιόν, της ΕΚΤ και του ΔΤ, ύψους 0,5 -1% του ΑΕΠ ή περίπου 2 δισ. ευρώ μόνιμων δημοσιονομικών μέτρων ετησίως, σύμφωνα με εκπρόσωπο της Κομισιόν.

Επιπρόσθετα, η ίδια πηγή σημειώνει οι ελληνικές προτάσεις παραμένουν ημιτελείς και «πάνω σε αυτήν την βάση, επιπλέον συνομιλίες πρέπει να διεξαχθούν στο Eurogroup».

Σύμφωνα με τον εκπρόσωπο της Κομισιόν ο ιουνκέρ εκανε μια τελευταία απόπειρα αυτό το Σαββατοκύριακο να βρεθεί μέσω των προσωπικών του εκπροσώπων και σε στενή συνεργασία με τους εμπειρογνώμονες της Επιτροπής, της ΕΚΤ και του ΔΤ, μια λύση με τον Ελληνα πρωθυπουργό, Αλέξη Τσίπρα που θα επιτρέψει τη θετική ολο της ς εγκαίρως για το Eurogroup της Πέμπτης 18 Ιουνίου.

Ωστόσο, σύμφωνα με τον εκπρόσωπο της Κομισιόν, ο πρόεδρος της Ευρωπαικής Επιτροπής παραμένει πεπεισμένος ότι με την ενίσχυση των μεταρρυθμιστικών προσπαθειών από την ελληνική πλευρά και την πολιτική βούληση από όλες τις πλευρές, η λύση μπορεί ακόμα να βρεθεί πριν από το τέλος του μήνα».

 

Υπενθυμίζεται ότι η προγραμματισμένη της ελληνικής αντιπροσωπείας με τον εξουσιοδοτημένο εκπρόσωπο του επικεφαλής της Κομισιόν, Ζαν-Κλοντ ιουνκέρ στις άρχισε το απόγευμα του Σαββάτου.

Ωστόσο, προϋπόθεση για τη συνέχιση της διαδικασίας ήταν οι συνομιλίες του Σαββάτου να οδηγήσουν σε ένα που θα δώσει την ευκαιρία στους θεσμούς να μπορέσουν να δουλέψουν. Αυτός είναι και ο λόγος που το Σάββατο οι δεν συμμετείχαν στην συζήτηση.

 

πηγή:kathimerini.gr

 

PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση