Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΕΛΛΑΔΑ » ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ » “Καλός Οδηγός”: Ο νέος πολύτιμος σύμμαχος στην οδική ασφάλεια από τον Όμιλο ΗΡΑΚΛΗΣ
“Καλός Οδηγός”: Ο νέος πολύτιμος σύμμαχος στην οδική ασφάλεια από τον Όμιλο ΗΡΑΚΛΗΣ

“Καλός Οδηγός”: Ο νέος πολύτιμος σύμμαχος στην οδική ασφάλεια από τον Όμιλο ΗΡΑΚΛΗΣ

Η εταιρία επενδύει στην ανάπτυξη οδικής συνείδησης μέσω του νέου προγράμματος Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης

AGET

Πιο συγκεκριμένα, το πρόγραμμα οδικής ασφάλειας «Καλός Οδηγός» σχεδιάστηκε ειδικά για επαγγελματίες οδηγούς οχημάτων μεταφοράς φορτίου και λεωφορείων λαμβάνοντας υπόψη τη φύση της δουλειάς τους και το εργασίας τους. Αποτελείται από αυτοτελή τηλεοπτικά και διαδραστικές ερωτήσεις, τα οποία προβάλλονται αποκλειστικά για τους επαγγελματίες οδηγούς του Ομίλου από την ψηφιακή πλατφόρμα www.kalosodigos.gr. Με «οδηγό» τον ηθοποιό Κώστα Αποστολάκη, το πρόγραμμα καλύπτει μια ευρεία γκάμα θεμάτων οδικής ασφάλειας από τα πιο απλά και καθημερινά μέχρι τα πιο εξειδικευμένα που αντιμετωπίζουν οι επαγγελματίες οδηγοί στην καθημερινότητά τους.

Με τρόπο απλό, παραστατικό και ευχάριστο, περισσότεροι από 600 επαγγελματίες οδηγοί του Ομίλου ΗΡΑΚΛΗΣ έχουν την ευκαιρία να εμπλουτίσουν τις γνώσεις τους με πρακτικές και πληροφορίες, ώστε να γίνουν ακόμα πιο «Καλοί Οδηγοί».

Το εκπαιδευτικό αυτό πρόγραμμα στοχεύει μακροπρόθεσμα και σε πολλαπλά οφέλη για το ευρύτερο κοινό. Λαμβάνοντας υπόψη ότι η δια βίου εκπαίδευση σε θέματα οδικής ασφάλειας, όπου επενδύει συστηματικά ο Όμιλος, συμβάλλει σε ασφαλέστερες μεταφορές και ελαχιστο ατυχημάτων, αυτή η καμπάνια ευαισθητος και ενημέρωσης μπορεί να συμβάλει θετικά στους οδηγούς που χρησιμοποιούν καθημερινά τα μεγάλα οδικά δίκτυα.

Η  Εύη Ιωαννίδου, επικεφαλής επικοινωνίας του Ομίλου ΗΡΑΚΛΗΣ, ανέφερε σχετικά «Για όλους εμάς στον Όμιλο ΗΡΑΚΛΗΣ η Υγεία & Ασφάλεια είναι θεμελιώδεις αξίες που καλλιεργούμε με στοχευμένες δράσεις και μετρήσιμα αποτελέσματα. Εστιάζουμε στις οδικές μεταφορές που αφορούν σε ένα μεγάλο μέρος των δραστηριοτήτων μας με στόχο την ανάπτυξη υποδειγματικής οδικής κουλτούρας. Φιλοδοξούμε το πρόγραμμα αυτό να φέρει στο προσκήνιο τη σημασία της οδικής ασφάλειας ως στρατηγικού πυλώνα ΕΚΕ, αλλά και να αποτελέσει την αφορμή νέων συνεργειών και συνεργασιών με και φορείς. Προσκαλούμε λοιπόν τόσο την Πολιτεία όσο και να γίνουν συμμέτοχοι στην προσπάθειά μας αυτή και να ενισχύσουν με τη συμμετοχή τους, ακόμα περισσότερο τη σημασία της οδικής ασφάλειας».

Αξίζει να σημειωθεί ότι το πρόγραμμα «Καλός Οδηγός» έρχεται να προστεθεί σε ένα σύνολο δράσεων που υλοποιεί ο με στόχο την ανάπτυξη κουλτούρας οδικής ασφάλειας σε εργαζόμενους και συνερ. Συγκεκριμένα, η εταιρία  εκπαιδεύει περισσότερους από 400 οδηγούς σε ετήσια βάση τόσο σε θεωρητικό επίπεδο όσο και με πρακτική εξάσκηση σε συνεργασία με αναγνωρισμένους φορείς. Παράλληλα, προχωρά σε αξιολογήσεις επικινδυνότητας δρομολογίων, ενώ καταγράφει και αναλύει συστηματικά τυχόν συμβάντα. Τέλος, διενεργεί τακτικούς «μυστικούς» ελέγχους με σκοπό την αξιολόγηση της οδικής συμπεριφοράς εργαζομένων και συνεργατών.

Όμιλος Εταιριών Ηρακλής

 Ο Όμιλος Εταιριών Ηρακλής, μέλος της LafargeHolcim, είναι ο μεγαλύτερος παραγωγός τσιμέντου στην Ελλάδα, έχοντας περισσότερα από 100 χρόνια παρουσίας στην αγορά. Με ένα δίκτυο 30 παραγωγικών και εμπορικών εγκαταστάσεων ανά την Ελλάδα, ο Όμιλος δραστηριοποιείται στην παραγωγή και εμπορία τσιμέντου, αδρανών και σκυροδέματος, προσφέροντας στην αγορά προϊόντα και λύσεις που ικανοποιούν τις διαφοροποιημένες ανάγκες των πελατών και τις απαιτήσεις της σύγχρονης κατασκευής.

 Με μια εξαιρετικά ισορροπημένη παρουσία σε 90 χώρες και εστίαση στο Τσιμέντο, τα Αδρανή Υλικά και το Έτοιμο Σκυρόδεμα, η LafargeHolcim (εισηγμένη στο δείκτη SIX του Ελβετικού Χρηματιστηρίου και στο Χρηματιστήριο Euronext του Παρισιού [με κωδικό LHN]) είναι ο παγκόσμιος ηγέτης στον κλάδο των δομικών υλικών. Ο Όμιλος απασχολεί 100.000 εργαζόμενους ανά τον κόσμο και είχε συνδυασμένες καθαρές πωλήσεις ύψους 29.5 δισ. Ελβετικών Φράγκων (27 δισ. Ευρώ) το 2015. Η LafargeHolcim αποτελεί το σημείο αναφοράς του κλάδου στον τομέα Έρευνας & Ανάπτυξης και εξυπηρετεί κάθε κατασκευαστική ανάγκη – από μια μεμονωμένη οικοδομή έως τα μεγαλύτερα και πιο περίπλοκα – με την πιο ευρεία γκάμα προϊόντων προστιθέμενης αξίας, καινοτόμων υπηρεσιών και ολοκληρωμένων κατασκευαστικών λύσεων. Με δέσμευση στην ανάπτυξη βιώσιμων λύσεων για καλύτερες κατασκευές και υποδομές, καθώς και στη συνεισφορά σε μια υψηλότερη ποιότητα ζωής, ο Όμιλος είναι ιδανικά τοποθετημένος για να ανταποκριθεί στις προκλήσεις της αυξανόμενης αστικοποίησης.

PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση