Βρίσκεστε εδώ:  / ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ / Κ. Παπανάτσιου: Η κοροϊδία των συνταξιούχων από την ΝΔ συνεχίζεται με τη φορολόγηση αναδρομικών για τα έτη 2015-2016
Κ. Παπανάτσιου: Η κοροϊδία των συνταξιούχων από την ΝΔ συνεχίζεται με τη φορολόγηση αναδρομικών για τα έτη 2015-2016

Κ. Παπανάτσιου: Η κοροϊδία των συνταξιούχων από την ΝΔ συνεχίζεται με τη φορολόγηση αναδρομικών για τα έτη 2015-2016

Ερώτηση προς τον υπουργό Οικονομικών, υποβλήθηκε με πρωτοβουλία των αναπληρωτών τομεαρχών Οικονομικών - ΠΣ Κατερίνας -Τρύφωνος Αλεξιάδη και του βουλευτή Ηρακλείου Σωκράτη Βαρδάκη για το θέμα της φορολόγησης των αναδρομικών, που έλαβαν οι για τα έτη 2015, 2016, αλλά και των συμπληρωματικών δηλώσεων.

Οι βουλευτές του - ΠΣ αναφέρουν πως οι , οι οποίοι έλαβαν αναδρομικά «κουτσουρεμένα», τα ποσά των περικοπών των συντάξεών τους, για τα έτη 2015 & 2016 και χωρίς τον τόκο 6% που είχαν επιδικάσει τα δικαστήρια, καλούνται να καταθέσουν τροποποιητικές για τα αντίστοιχα έτη με πιθανότητα αρκετοί να χάσουν μεγάλο μέρος, επειδή θα αλλάξουν φορολογικό κλιμάκιο και θα φορολογηθούν με 32% ή 42% επί των εισοδημάτων για το 2015 και για το 2016 από 22% σε 29%, 37% η 45%.

Ακόμα οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ προτείνουν την αξιοποίηση των πληροφοριακών συστημάτων της Α.Α.Δ.Ε. και του e-, ώστε να αυτοματοποιηθεί η υποβολή συμπληρωματικών φορολογικών δηλώσεων και να μην υπάρξουν φαινόμενα ταλαιπωρίας των φορολογούμενων πολιτών αλλά επιπρόσθετα να μην επιβαρυνθούν οικονομικά με την υποβολή συμπληρωματικών δηλώσεων.

Ακόμα ο ΣΥΡΙΖΑ προτείνει στην την αυτοτελή φορολόγηση των αναδρομικών κατά 20%, όπως εφάρμοσε ως τον Δεκέμβριο του 2018 για τα ειδικά μισθολόγια. Αυτή την λύση έχουν προτείνει και ο Πανελλήνιος Συνταξιούχων ΕΛ-ΤΑ αλλά και το Ενιαίο Δίκτυο Συνταξιούχων.

Με βάση τα παραπάνω η αναπληρώτρια τομεάρχης Οικονομικών Κ. και 43 βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ- ΠΣ ρωτάνε τον αρμόδιο υπουργό αν προτίθεται να αξιοποιήσει τα αρχεία της Α.Α.Δ.Ε. και του e- ώστε να φορολογηθούν τα αναδρομικά κατ’ έτος, όπως αυτά αντιστοιχούν, χωρίς να χρειάζεται οι να προχωρήσουν σε συμπληρωματικές , γεγονός το οποίο θα σημάνει πρόσθετη οικονομική επιβάρυνση για τους φορολογούμενους και αν προτίθεται να πράξει τα δέοντα, ώστε να φορολογηθούν αυτοτελώς τα αναδρομικά των συνταξιούχων για τα έτη 2015 – 2016 με συντελεστή 20%;

PagasitikosNews logo

ΠΡΟΣΦΑΤΑ TWEETS

  • #διακομιδή 55χρονης ασθενούς από την Σκιάθο #διακομιδή - https://t.co/zmPSyj7m3o -

  • Νεκρή θαλάσσια χελώνα στη Νέα Αγχίαλο #θαλάσσιαχελώνα - https://t.co/h0H6A8E8Kd -

  • #τσιμεντόλιθο στο κεφάλι 77χρονης πέταξε 78χρονος #τσιμεντόλιθο - https://t.co/YYwqPuxz6E -

"Αλιεύοντας" την είδηση