Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΕΛΛΑΔΑ » ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ » Υποβολή αιτήσεων για τα επιδόματα του ΟΓΑ
Υποβολή αιτήσεων για τα επιδόματα του ΟΓΑ

Υποβολή αιτήσεων για τα επιδόματα του ΟΓΑ

Ξεκίνησε η διαδικασία υποβολής του εντύπου για τα του έτους 2015 που καταβάλει ο ΟΓΑ, ταυτόχρονα με την υποβολή της φορολογικής δήλωσης εισοδήματος (Ε1).

Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να υποβάλουν την αίτηση μόνο ηλεκτρονικά, μέσω του taxisnet (www.gsis.gr) και αφού πρώτα έχουν οριστικοποιήσει την υποβολή της φορολογικής τους δήλωσης.

Σύμφωνα με τη του Οργανισμού, κατά τη συμπλήρωση των πεδίων του εντύπου Α21, πρέπει υποχρεωτικά να συμπληρώνονται και τα αντίστοιχα πεδία των δικαιολογητικών με τα οποία αποδεικνύονται τα στοιχεία που δηλώνονται στην αίτηση και τα οποία θα πρέπει να είναι στη διάθεση των υπηρεσιών του ΟΓΑ, όταν και όποτε ζητηθούν.

Τα χορηγούνται στις οικογένειες που έχουν εξαρτώμενα τέκνα, με βάση τα εισοδηματικά κριτήρια. Εξαρτώμενα τέκνα θεωρούνται:

α) Τα άγαμα τέκνα που προέρχονται από γάμο, φυσικά, θετά ή αναγνωρισθέντα που δεν υπερβαίνουν το 18ο έτος της ηλικίας τους ή το 19ο έτος, εφόσον φοιτούν στη δευτεροβάθμια εκπαίδευση (ΕΠΑΣ, ΕΠΑΛ, ΚΕΤΕΚ).

β) Τα τέκνα που έχουν συμπληρώσει το 18ο έτος της ηλικίας τους, εφόσον φοιτούν σε ΑΕΙ ή ή σε Κολέγια, καθώς και σε ΙΕΚ, δημόσια ή ιδιωτικά.

γ) Τα τέκνα με ποσοστό αναπηρίας 67% και άνω, μέχρι τη συμπλήρωση του 24ου έτους της ηλικίας τους.

πηγή:kathimerini.gr

PagasitikosNews logo

ΠΡΟΣΦΑΤΑ TWEETS

  • Διημερίδα για το τουριστικό προϊόν στη Σκιάθο από το Επιμελητήριο Μαγνησίας #Σκιάθος… - https://t.co/h3NuKiRktJ -

  • Συγκέντρωση του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Μαγνησίας στον Βόλο #ΣΥΡΙΖΑΠΣΜαγνησίας - https://t.co/RjLD4n3XCN -

  • Η Νίκη Βόλου σε λαϊκό αγώνα δρόμου #ΓΣΝΙΚΗΒΟΛΟΥ - https://t.co/6KvtNctsLa -

"Αλιεύοντας" την είδηση