Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΕΛΛΑΔΑ » ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ » Υπουργική προπαγάνδα: όχι ή ναι;
Υπουργική προπαγάνδα: όχι ή ναι;

Υπουργική προπαγάνδα: όχι ή ναι;

  Ότν έμθε ο Παναγιώτης Κουρουπλής πως οι διοικητές των νοσοκομείων λαμβάνουν κατευθείαν απ' το υπουργείο του γραμμή υπέρ του «όχι» σε πύρηνο email, εκείνος απάντησε πως «πρόκειται απλώς για ενημερωτικό σημείωμα».

Τόσο «ενημερωτικό», όσο και το δελτίο Τύπου με τα διακριτικά του υπουργείου Εσωτερικών που εξέδωσε η Γενική Γραμματεία Ισότητας Φύλων, για να αποθεώσει τις «γυναίκες που έχουν μάθει να είναι αγωνίστριες» και θα πουν «ένα ηχηρό ΟΧΙ στις πολιτικές λιτότητας».

Κι αν μερικές ώρες αργότερα το δελτίο Τύπου αποσύρθηκε, έμειναν οι φωτογραφίες του στο Ιντερνετ να θυμίζουν πόσο εύκολα κυλά η προπαγάνδα όταν έχεις κρατικό κανάλι να τη διοχετεύσεις.

Αλλά καθώς η κατήχηση παραδοσιακά γίνεται πόρτα–πόρτα, δεν αρκεί ούτε η που δημιούργησε η κυβέρνηση για να διατυμπανίσει το «όχι» (www.referendum2015gov.gr), ούτε οι αφίσες στις κολώνες, ούτε τα άπειρα χαρτάκια στα , ούτε καν τα τραπεζάκια με τις καρέκλες και τις ομπρέλες που έχουν απλωθεί στις γειτονιές κι έχουν για το λευκό «όχι» σε μπλε φόντο.

Αλλωστε τα στελέχη της νεολαίας του ΣΥΡΙΖΑ που χθες το πρωί μοίραζαν στο Σύνταγμα φυλα με το περήφανο «όχι» που προτάσσουν έναντι του ταπεινωμένου «ναι», ήταν πολύ σαφή.

 

Κι έτσι κάπως βρέθηκαν οι στα Πατήσια εχθές το πρωί αντιμέτωποι με τους κήρυκες του «όχι»: τις ομάδες του ΣΥΡΙΖΑ που κάνουν πεζές περιπολίες μέσα κι έξω απ' τα καταστήματα, για να προσηλυτίσουν πιστούς στη νέα θρησκεία του δημοψηφίσματος. Το ότι συνήθως μέσα στα μαγαζιά δεν βρίσκουν πελάτες αλλά εξαγριωμέ εμπόρους, προφανώς εντάσσεται στο πλαίσιο της επιμόρφωσης των νεοσσών του κόμματος, που μαθαίνουν από μικροί στα βάσανα του να είσαι Συριζαίος. Τουλάχιστον, οι προβληματισμοί τους προβάλλονται σ' όλα τα κρατικά ΜΜΕ, τα οποία η κυβέρνηση τελευταία μεταχειρίζεται όπως οι Μπολσεβίκοι την «Πράβντα».

Καθώς ο ΣΥΡΙΖΑ προσπαθεί να κάνει στο Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων ό,τι έκανε η Ζωή Κωνσταντοπούλου στο Κανάλι της Βουλής, οι αναποφάσιστοι ψηφο μπορούν να μπουν στο ΑΠΕ, να διαβάσουν τα 8 διαφορετικά άρθρα υπέρ του «όχι» που έχουν αναρτηθεί, από τον «Τελευταίο Στεναγμό» του Λάκη Λαζόπουλου, μέχρι την «Ανάγκη του φόβου» του Σ. Ασδραχά.

Σε περίπτωση που δεν πειστούν ούτε έτσι, χρόνος υπάρχει. Το Μέγαρο Μαξίμου, άλλωστε, έχει ήδη ρίξει στο Ιντερνετ το πρώτο τηλεοπτικό σποτ υπέρ του «όχι».

Αν αδημονείτε να το απολαύσετε σε οθόνη μεγαλύτερη του υπολογιστή σας, συντονιστείτε άμεσα: λογικά, το σποτ θα κάνει πρεμιέρα στην κρατική ΕΡΤ. Εκτός κι αν το παίξει πρώτο το Κανάλι της Βουλής. Πιθανώς, μαζί με την ένθερμη δήλωση υποστήριξης του συντρόφου ηγέτη απ' τη μακρινή Μαδούρο…

 

πηγή:kathimerini.gr

"Αλιεύοντας" την είδηση