Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΕΛΛΑΔΑ » ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ » Οικολόγοι Πράσινοι: Η συμφωνία δεν διασφαλίζει την βιωσιμότητα του δημόσιου χρέους
Οικολόγοι Πράσινοι: Η συμφωνία δεν διασφαλίζει την βιωσιμότητα  του δημόσιου χρέους

Οικολόγοι Πράσινοι: Η συμφωνία δεν διασφαλίζει την βιωσιμότητα του δημόσιου χρέους

Απαιτείται μακροχρόνιος σχεδιασμός για δίκαιη και ισόρροπη ανάπτυξη και άμεση συζήτηση για το χρέος

Μετά από συζήτηση στο Πανελλαδικό Συμβούλιο των Οικολόγων Πράσινων για την αποτίμηση της συμφωνίας με την οποία έκλεισε η δεύτερη αξιολόγηση, ήταν κοινή διαπίστωση ότι σε αυτήν υπάρχει το έλλειμμα της μη ταυτόχρονης έναρξης της διαδικασίας αναδιάρθρωσης του χρέους.

Ακόμα θεωρήθηκε ότι τα που επέβαλε το πέραν του 2018, συνεχίζουν τις γνωστές μνημονιακές επιλογές. Τέτοιου είδους επιλογές σε βάρος των πολιτών, εμποδίζουν την ουσιαστική, ποιοτική και δίκαιη οικονομική ανάπτυξη. Θεωρούμε ακόμα ότι τα αντι στα μέτρα, αποτελούν πρόσκαιρες επιλογές, χωρίς την ένταξη τους σ' ένα βιώσιμο οικονομικό σχεδιασμό, κι έτσι δεν αρκούν για την επίλυση των μεγάλων προβλημάτων της ς, της κοινωνίας αλλά και των πολιτών.

Εκτιμούν δε ότι στη συζήτηση που θα γίνει στην βουλή, οι βουλευτές με οικο συνείδηση θα επισημάνουν τις διαστάσεις αυτές της συμφωνίας αλλά και για την οικονομική ανάπτυξη που εξήγγειλε ο πρωθ.

Οι Οικολόγοι Πράσινοι έχουν προτάσεις βιώσιμης οικονομικής ανάπτυξης. Τις προτάσεις αυτές, οι οποίες περιλαμβάνουν τα πάγια αιτήματα της κοινωνίας των πολιτών για δίκαιη και ισόρροπη ανάπτυξη, στη κατεύθυνση μια βιώσιμης ευημερίας, θα θέσουν υπόψη της κυβέρνησης και θα ζητήσουν απαντήσεις και δεσμεύσεις. Για τους Οικολόγους Πράσι αυτό αποτελεί το καθοριστικό σημείο της εύρυθμης συνεργασίας στο κυβερνητικό σχήμα.

Ο συνεκπρόσωπος των Οικολόγων Πράσινων, Κώστας Διάκος, δήλωσε σχετικά: «η συμφωνία συνεχίζει γενικότερα τις μνημονιακές επιλογές σε βάθος χρόνου. Περιμένουμε ωστόσο την έναρξη των συνομιλιών για διευθέτηση και ελάφρυνση του χρέους. Για τους Οικολόγους Πράσι είναι πάρα πολύ σημαντικά, ο χαρακτήρας, οι στόχοι, και ο τρόπος πραγμάτωσης της εξαγγελθείσας οικονομικής ανάπτυξης. Η καθημερινότητα την οποία επικαλείται ο πρωθ ως στόχο της οικονομικής ανάπτυξης, επισημαίνουμε, ότι δεν πρέπει να έχει υποχρεωτικά οικονομική ανταποδοτικότητα γιατί θα πρέπει να λαμβάνονται υπόψη και τα στοιχεία της οικολογικής ς αυτής της πρότασης».

PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση