Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΕΛΛΑΔΑ » ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ » Η Κωνσταντοπούλου καλεί εκ νέου Στουρνάρα
Η Κωνσταντοπούλου καλεί εκ νέου Στουρνάρα

Η Κωνσταντοπούλου καλεί εκ νέου Στουρνάρα

Τη κλήση του διοικητή της Τράπεζς της Ελλάδος σε της Βουλής με τρόπο τέτοιο που ν της δίνει τη δυνατότητα να λειτουργήσει ως ανακρίτρια και να κάνει χρήση της δυνατότητας ακόμη και «βιαίας προσαγωγής» του κ. Γ. Στουρνάρα ανακοίνωσε χθες πως σχεδιάζει η κ. Ζωή Κωνσταντοπούλου, τόσο για την υπόθεση Ζήμενς όσο και για τη πρόσφατη έκθεσή του για τη δημοσιονομική πολιτική.

Αν και ο κ. Στουρνάρας με επιστολή δήλωσε την πρόθεσή του να προσέλθει στις κοινοβουλευτικές , αναφέροντας εναλλακτικά σειρά ημερομηνιών που μπορεί να το πράξει αυτό (από τη Δευτέρα 6/7 και μετά), η κ. Κωνσταντοπούλου, υποστηριζόμενη από βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, της Χρυσής Αυγής και των ΑΕΛ, δημοσιοποίησε την απόφασή της να τον προσκαλέσει νωρίτερα.

Ειδικότερα, την προσεχή Παρασκευή για το θέμα της έκθεσης στην Επιτροπή ΔΕΚΟ και την επόμενη εβδομάδα για το ζήτημα της Ζήμενς στην Επιτροπή Θεσμών.

Είναι θέμα «ηθικής τάξεως» για τη Βουλή να ορίζει εκείνη τις ημερομηνίες, είπε. Δεν είναι στη διακριτική του ευχέρεια να ορίζει εκείνος τον χρόνο, πρόσθεσε. Υπό αυτό το πρίσμα, ανέγνωσε διατάξεις του Κανονισμού της Βουλής, μεταξύ των οποίων και εκείνη που δίνει τη δυνατότητα στον/στην πρόεδρο της Επιτροπής «με την του ανακριτή» να υπογράφει «κλήσεις μαρτύρων και ενττα βιαίας προσαγωγής τους».

ωρίτερα, τα μέλη της Επιτροπής ενημερώνονταν για το περιεχόμενο επιστολής του κ. Στουρνάρα προς τη Βουλή, στην οποία αναφέρεται: «Λόγω των δυσκολιών που περνάει σήμερα η της χς και, συνακολούθως, και το τραπεζικό σύστημα η, με πληρότητα, εκτέλεση των καθηκόντων μου δεν μου επιτρέπει να παραβρεθώ αυτό το διάστημα στην Ειδική Μόνιμη Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας. Επειδή, όμως, επιθυμώ να προσέλθω και να καταθέσω στην Ειδική Μόνιμη Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας, προτείνω εναλλακτικά τις παρακάτω ημερομηνίες: 6, 7, 9, 10, 20, 21, 23 και 24 Ιουλίου του 2015. Με εκτίμηση, Γιάννης Στουρνάρας».

πηγή:kathimerini.gr

PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση