Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΕΛΛΑΔΑ » ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ » Η Κομισιόν προειδοποιεί για χρεοκοπία
Η Κομισιόν προειδοποιεί για χρεοκοπία

Η Κομισιόν προειδοποιεί για χρεοκοπία

Το δικίωμ του να κηρύξει άμεσα απαιτητά τα προς την Ελλάδα επιβεβαιώνει με έγγραφό της προς την κυβέρνηση η .

Στο έγγραφο μεταξύ άλλων αναφέρεται ότι «οι δανειστές μπορούν με γραπτή ειδοποίηση προς τον οφειλέτη να ακυρώσουν τη διευκόλυνση ή να κηρύξουν το ποσό του δανείου άμεσα εξοφλητέο».

Μεταξύ άλλων το κείμενο της ς αναφέρει ότι σε συμμόρφωση με το 8 (1) (ΣΤ) της συμφωνίας, οι πιστωτές μπορούν με γραπτή ειδοποίηση (η οποία παραδίδεται από την επιτροπή εκ μέρους τους) στον δανειζόμενο, να ακυρώσουν τη διευκόλυνση ή να κηρύξουν το οφειλόμενο ποσό των δανείων χρωστούμενο και άμεσα εξοφλητέο, μαζί με το σύνολο των τόκων αν ο οφειλέτης δεν κάνει επαναγορές εμπρόθεσμα από το ΔΝΤ την υπάρχουσα συμφωνία με το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο.

Επιπροσθέτως κατά το 8 (1), (2) της συμφωνίας, οι πιστωτές ενδέχεται, αλλά δεν είναι υποχρεωμένοι να ασκήσουν τα δικαιώματά τους σύμφωνα με το άρθρο 8 της συμφωνίας και ενδέχεται ακόμη να τα ασκήσουν αυτά εν μέρει χωρίς να παραιτούνται μελλοντικών δικαιωμάτων τους.

Στις 30 Ιουνίου 2015 η Ελληνική Δημοκρατία απέτυχε να πληρώσει εμπρόθεσμα τη στο ΔΝΤ όπως περιγράφεται στην υπάρχουσα συμφωνία με το Ταμείο. Το ΔΝΤ εξετάζει το αίτημα της ελληνικής δημοκρατίας για της πληρωμής και αυτό το αίτημα θα εξεταστεί εν ευ θέτω χρόνω από το ΔΣ του Ταμείου.

 

πηγή:kathimerini.gr

 

PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση