Βρίσκεστε εδώ:  / ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ / Η Κομισιόν προειδοποιεί για χρεοκοπία
Η Κομισιόν προειδοποιεί για χρεοκοπία

Η Κομισιόν προειδοποιεί για χρεοκοπία

Το δικαίωμα του EFSF να κηρύξει άμεσα απαιτητά τα προς την επιβεβαιώνει με έγγραφό της προς την η Κομισιόν.

Στο έγγραφο μεταξύ άλλων αναφέρεται ότι «οι δανειστές μπορούν με γραπτή ειδοποίηση προς τον οφειλέτη να ακυρώσουν τη διευκόλυνση ή να κηρύξουν το του δανείου άμεσα εξοφλητέο».

Μεταξύ άλλων το κείμενο της επιστολής αναφέρει ότι σε συμμόρφωση με το 8 (1) (ΣΤ) της συμφωνίας, οι μπορούν με γραπτή ειδοποίηση (η οποία παραδίδεται από την επιτροπή εκ μέρους τους) στον δανειζόμενο, να ακυρώσουν τη διευκόλυνση ή να κηρύξουν το οφειλόμενο των δανείων χρωστούμενο και άμεσα εξοφλητέο, μαζί με το σύνολο των τόκων αν ο οφειλέτης δεν κάνει επαναγορές εμπρόθεσμα από το την υπάρχουσα συμφωνία με το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο.

Επιπροσθέτως κατά το 8 (1), (2) της συμφωνίας, οι ενδέχεται, αλλά δεν είναι υποχρεωμένοι να ασκήσουν τα δικαιώματά τους σύμφωνα με το άρθρο 8 της συμφωνίας και ενδέχεται ακόμη να τα ασκήσουν αυτά εν μέρει χωρίς να παραιτούνται μελλοντικών δικαιωμάτων τους.

Στις 30 Ιουνίου 2015 η Ελληνική απέτυχε να πληρώσει εμπρόθεσμα τη δόση στο όπως περιγράφεται στην υπάρχουσα συμφωνία με το Ταμείο. Το εξετάζει το αίτημα της ελληνικής δημοκρατίας για παράταση της πληρωμής και αυτό το αίτημα θα εξεταστεί εν ευ θέτω χρόνω από το ΔΣ του Ταμείου.

 

πηγή:kathimerini.gr

 

PagasitikosNews logo

ΠΡΟΣΦΑΤΑ TWEETS

  • Κανονικά οι Πανελλαδικές Εξετάσεις αποφοίτων και μαθητών #πανελλαδικέςεξετάσεις - https://t.co/hozHN35OLd -

  • Συνάντηση Αθ.  Λιούπη με τον υπουργό Δικαιοσύνης #ΔικαστικόΜέγαροΒόλου - https://t.co/fHsGRkDjkl -

  • Διαδικτυακό σεμινάριο για την ανάπτυξη αερογραμμών στον τουρισμό #ανάπτυξηαερογραμμών - https://t.co/MSikIUJkdH -

"Αλιεύοντας" την είδηση