Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΕΛΛΑΔΑ » ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ » Γραφείο Προϋπολογισμού: Aπίθανη η ανάπτυξη 2,7% – κίνδυνος νέας ύφεσης
Γραφείο Προϋπολογισμού: Aπίθανη η ανάπτυξη 2,7% – κίνδυνος νέας ύφεσης

Γραφείο Προϋπολογισμού: Aπίθανη η ανάπτυξη 2,7% – κίνδυνος νέας ύφεσης

Κθόλου ισιόδοξα δεν είναι τα αποτελέσματα της τριμηνιαίας ς του Γραφείου Προϋπολογισμού του Κράτους στη Βουλή.

Μεταξύ άλλων αναφέρει πως η ελληνική οικονομία παραμένει σε μία ασταθή κατάσταση που απειλεί να μετατραπεί σε νέα , ενώ προειδοποιεί ότι «φαίνεται πλέον απίθανη η 2,7% που πρόβλεπε ο Προϋπολογισμός για το 2017».

Η αναφέρει πως η κατάσταση στις επενδύσεις, οι εξαγωγές που αδυνατούν να παίξουν τον ρόλο ατμομηχανής, η αύξηση των ληξιπρόθεσμων οφειλών και των οφειλών των ιδιωτών προς το Δημόσιο «έρχονται σε αντίθεση με τις προσδοκίες που επενδύθηκαν στο τρέχον μνημόνιο και επομένως μπορεί να οδηγήσουν σε ολική ανατροπή των δεδομένων του με απρόβλεπτες συνέπειες».

Την «απογοητευτική» της οικονομίας την αποδίδει μεταξύ άλλων σε εσφαλμέ χειρισμούς (π.χ. κατάργηση του νόμου για τη «μικρή ΔΕΗ») και τις καθυστερήσεις στην κοινωνική , την – ιδιωτικοποιήσεις και τη φορολογία.

Χαρακτηρίζει «θετικό πρώτο βήμα» μία πιθανή επίτευξη προκαταρκτικής συμφωνίας με τους θεσμούς, για την αποκατάσταση της εμπιστοσύνης στην οικονομία, την ένταξη των ελληνικών ομολόγων στο πρόγραμμα ποσοτικής χαλάρωσης της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας και την μελλοντική έξοδο της χώρας στις αγορές.

Πηγή: kathimerini.gr
PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση