Βρίσκεστε εδώ:  / ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ / Έξι εφοριακοί και τρεις τελωνειακοί με περιουσία που δεν δικαιολογείται
Έξι εφοριακοί και τρεις τελωνειακοί με περιουσία που δεν δικαιολογείται

Έξι εφοριακοί και τρεις τελωνειακοί με περιουσία που δεν δικαιολογείται

Με ποσά που δεν δικαιολογούνται από τα δηλωθέντα εισοδήματά τους εντοπίστηκαν 9 εφοριακοί και τελωνειακοί, υπάλληλοι της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων. Μάλιστα, για δύο υπαλλήλους η αδικαιολόγητη προσαύξηση περιουσίας ξεπερνά τις 500.000 ευρώ.

Στο πλαίσιο των διενεργούμενων ελέγχων περιουσιακής κατάστασης «πόθεν έσχες» των υπαλλήλων της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων από τη Διεύθυνση Εσωτερικών Υποθέσεων, ολοκληρώθηκαν, για το χρονικό διάστημα από 01/04/2016 έως 27/07/2017, εκατόν ογδόντα οκτώ στοχευμένοι έλεγχοι και βρέθηκαν εννέα υπάλληλοι με μη δικαιολογημένη προέλευση περιουσιακών στοιχείων.

Συγκεκριμένα, βρέθηκαν:

• Ενας εφοριακός με απόκλιση 577.000 ευρώ.

• Ενας εφοριακός μαζί με τη σύζυγο του – υπάλληλο εφοριακό, με απόκλιση 568.000 ευρώ.

• Ενας τελωνειακός με απόκλιση 167.000 ευρώ.

• Ενας εφοριακός με απόκλιση 78.000 ευρώ.

• Ενας εφοριακός με απόκλιση 58.000 ευρώ, (από καταγγελία).

• Ενας τελωνειακός με απόκλιση 57.000 ευρώ, (από καταγγελία).

• Ενας εφοριακός με απόκλιση 55.000 ευρώ, (εισαγγελική παραγγελία).

• Ενας τελωνειακός με απόκλιση 24.000 ευρώ, (από καταγγελία).

Τα σχετικά πορίσματα στάλθηκαν στο Ελεγκτικό Συνέδριο (για καταλογισμό υπέρ του Δημοσίου) και στον εισαγγελέα (για ποινική αξιολόγηση). Οπως αναφέρουν στελέχη του υπουργείου Οικονομικών, οι έλεγχοι «πόθεν έσχες» θα επεκταθούν και σε περισσότερους υπαλλήλους του υπουργείου Οικονομικών με στόχο να διαπιστωθεί εάν υπάρχουν και άλλοι υπάλληλοι με αδικαιολόγητη προσαύξηση περιουσίας. Οπως χαρακτηριστικά σημειώνουν, οι έλεγχοι από τη Διεύθυνση Εσωτερικών Υποθέσεων δεν σταματούν ποτέ και γίνονται καθ’ όλη τη διάρκεια του έτους.

Ελεγχοι σε ξενοδοχεία

Στο μεταξύ, ελέγχους και διασταυρώσεις στους τζίρους και στον ΦΠΑ σε περίπου 2.500 ξενοδοχεία έχει ξεκινήσει η Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Εσόδων. Στόχος, να διαπιστωθεί εάν δηλώνουν τους τζίρους που πραγματοποιούν την καλοκαιρινή σεζόν και φυσικά αν καταβάλλουν τον ΦΠΑ. Το ελεγκτικό σχέδιο της ΑΑΔΕ προβλέπει διασταύρωση στοιχείων και επιτόπιους ελέγχους σε ένα δείγμα 2.500 ξενοδοχειακών μονάδων σε όλη τη χώρα. Από τους ελέγχους θα εξαιρεθούν τα ξενοδοχεία στη Μυτιλήνη και την Κω, τα δύο νησιά που επλήγησαν από τους σεισμούς. Ηδη έχουν συγκεντρωθεί στοιχεία που αφορούν τους τζίρους (τιμές δωματίων από το Ιντερνετ ή τηλεφωνικά) των ξενοδοχείων και θα διασταυρωθούν με τις περιοδικές δηλώσεις ΦΠΑ που θα υποβληθούν στις 31 Ιουλίου. Η διαδικασία αυτή θα επαναληφθεί τον Αύγουστο, τον Σεπτέμβριο και τον Οκτώβριο.

Πηγή: kathimerini.gr
PagasitikosNews logo

ΠΡΟΣΦΑΤΑ TWEETS

  • Νέες επιτυχίες για τον ΣΔΥ Βόλου #ΣΔΥΒόλου - https://t.co/LlGvdS5jzx -

  • Στο λιμάνι του Βόλου το #κρουαζιερόπλοιο «NORWEGIAN JADE» #κρουαζιερόπλοιο - https://t.co/0pRQrWVMOd -

  • Στον Βόλο το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Υδατοσφαίρισης U16 #ΠαγκόσμιοΠρωτάθλημαΥδατοσφαίρισης - https://t.co/l3r4QWO283 -

"Αλιεύοντας" την είδηση