Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΕΛΛΑΔΑ » ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ » Το Eurogroup αποφασίζει για την ολοκλήρωση της τρίτης αξιολόγησης
Το Eurogroup αποφασίζει για την ολοκλήρωση της τρίτης αξιολόγησης

Το Eurogroup αποφασίζει για την ολοκλήρωση της τρίτης αξιολόγησης

Το πράσινο για την εκταμίευση 6,7 δισ. αναμένεται να ανάψει το σημερινό Eurogroup. Η εκταμίευσή του ποσού ωστόσο θα γίνει σταδιακά, το πρώτο τμήμα στα μέσα Φεβρουαρίου, μετά την ολοκλήρωση και των τελευταίων προαπαιτούμενων που απομένουν από τη λίστα των 110 της τρίτης αξιολόγησης και το δεύτερο μετά την εξόφληση των πρώτων ληξιπρόθεσμων οφειλών, αλλά και υπό την προϋπόθεση της ομαλής εφαρμογής των πλειστηριασμών.

Την περασμένη Παρασκευή το διαπίστωσε ότι έχουν ολοκληρωθεί 89 από τα 113 που έπρεπε να είχε υλοποιήσει η . Τα υιπα θα πρέπει να υλοποιηθούν πριν την πρώτη εκταμίευση των δόσεων και ως εκ τούτου καξε στην επί της αρχής ολοκλήρωση της τρίτης αξιολόγησης.

Αν σήμερα το Eurogroup εγκρίνει την ολοκλήρωση της τρίτης αξιολόγησης, θα ανοίξει ο για τις διαδικασίες σε μία σειρά από ευρωπαϊκά κοινοβούλια και τελικά την έγκριση της εκταμίευσης της πρώτης ς από τον Ευρωπαϊκό Μηχανισμό Στήριξης (ESM).

Επίσης στο σημερινό Eurogroup είναι πιθανό να γίνει μια πρώτη συζήτηση για την διαδικασία που θα ακολουθηθεί από εδώ και πέρα με το ζήτημα.

Πηγή: kathimerini
PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση