Βρίσκεστε εδώ:  / FEATURED / ΕΛΛΑΔΑ / ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ / Το Eurogroup αποφασίζει για την ολοκλήρωση της τρίτης αξιολόγησης
Το Eurogroup αποφασίζει για την ολοκλήρωση της τρίτης αξιολόγησης

Το Eurogroup αποφασίζει για την ολοκλήρωση της τρίτης αξιολόγησης

Το πράσινο φως για την 6,7 δισ. αναμένεται να ανάψει το σημερινό Eurogroup. Η εκταμίευσή του ποσού ωστόσο θα γίνει σταδιακά, το πρώτο τμήμα στα μέσα Φεβρουαρίου, μετά την ολοκλήρωση και των τελευταίων προαπαιτούμενων που απομένουν από τη των 110 της τρίτης αξιολόγησης και το δεύτερο μετά την εξόφληση των πρώτων ληξιπρόθεσμων οφειλών, αλλά και υπό την προϋπόθεση της ομαλής εφαρμογής των πλειστηριασμών.

Την περασμένη Παρασκευή το EuroWorking Group (EWG) διαπίστωσε ότι έχουν ολοκληρωθεί 89 από τα 113 που έπρεπε να είχε υλοποιήσει η ελληνική κυβέρνηση. Τα υπόλοιπα θα πρέπει να υλοποιηθούν πριν την πρώτη των δόσεων και ως εκ τούτου κατέληξε στην επί της αρχής ολοκλήρωση της τρίτης αξιολόγησης.

Αν σήμερα το Eurogroup εγκρίνει την ολοκλήρωση της τρίτης αξιολόγησης, θα ανοίξει ο δρόμος για τις διαδικασίες σε μία σειρά από ευρωπαϊκά κοινοβούλια και τελικά την της εκταμίευσης της πρώτης υποδόσης από τον Ευρωπαϊκό Μηχανισμό Στήριξης (ESM).

Επίσης στο σημερινό Eurogroup είναι πιθανό να γίνει μια πρώτη συζήτηση για την διαδικασία που θα ακολουθηθεί από εδώ και πέρα με το ελληνικό ζήτημα.

Πηγή: kathimerini
PagasitikosNews logo

ΠΡΟΣΦΑΤΑ TWEETS

  • Βίντεο από τα επεισόδια στην #ΑΣΟΕΕ #ΑΣΟΕΕ - https://t.co/gHj7tsqhQW -

  • Νέα ηλεκτρονική απάτη με θύμα Βολιώτη #ηλεκτρονικήαπάτη - https://t.co/goMa8VHFKP -

  • Συνελήφθη μητέρα στη Ν. Ιωνία γιατί δεν στέλνει τα παιδιά της σχολείο - https://t.co/OPPRrfLwTH -

"Αλιεύοντας" την είδηση