Βρίσκεστε εδώ:  / ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ / Eurobank: Γιατί η Ελλάδα δεν θα βγει από το ευρώ
Eurobank: Γιατί η Ελλάδα δεν θα βγει από το ευρώ

Eurobank: Γιατί η Ελλάδα δεν θα βγει από το ευρώ

Μια ή έξοδος της Ελλάδας από την Ευρωζώνη θα ήταν εξαιρετικά αντιπαραγωγική και, στην πραγματικότητα, άκρως επικίνδυνη στρατηγική για την αντιμετώπιση των προβλημάτων της ελληνικής οικονομίας, υποστηρίζει η σε μελέτη της που εξηγεί γιατί δεν θα συμβεί το Grexit.

Επίσης, η τράπεζα επισημαίνει ότι στην τρέχουσα συγκυρία, η αποκατάσταση θετικών και βιώσιμων ρυθμών οικονομικής ανάπτυξης αποτελεί το κύριο ζητούμενο, όχι μόνο για την , αλλά και για τα υπόλοιπα -μέλη της περιφέρειας της Ευρωζώνης, με στόχο τη δημιουργία θέσεων εργασίας, τη βελτίωση του βιοτικού επιπέδου των πολιτών, την ενίσχυση των φορολογικών εσόδων και την της ποσότητας (και ποιότητας) των τραπεζικών στοιχείων ενεργητικού και ενεχύρων.

Σε ό,τι αφορά το θέμα του ελληνικού χρέους, η σημειώνει ότι άνω του 95% του χρέους είναι σήμερα σε και το μεγαλύτερο μέρος του (άνω το 80%) έχει συναφθεί σε ξένο δίκαιο. «Αυτό σημαίνει ουσιαστικά ότι μια χρεοκοπία θα εξέθετε τη χώρα σε τεράστια νομική αβεβαιότητα και τον κίνδυνο δαπανηρών και χρονοβόρων διαδικασιών για την επίλυση μεγάλων νομικών διαφορών με τους διεθνείς πιστωτές», υποστηρίζει η τράπεζα.

Επιπλέον, σε περίπτωση εξόδου από την Ευρωζώνη, η μετατροπή των εγχώριων συμβάσεων και συμβατικών απαιτήσεων (π.χ. τραπεζικά δάνεια και καταθέσεις) στο νέο εθνικό νόμισμα «θα ήταν ιδιαιτέρως αποσταθεροποιητική για τους καταθέτες, το τραπεζικό σύστημα, το εγχώριο επιχειρηματικό περιβάλλον και, ιδιαίτερα, τις οικονομικά ασθενέστερες ομάδες του πληθυσμού» κατά τη Eurobank.

 

πηγή:kathimerini.gr

 

PagasitikosNews logo

ΠΡΟΣΦΑΤΑ TWEETS

  • Aνοίγει τις πύλες του την Κυριακή ο ναός Αγίου Νικολάου Παλιουρίου Βόλου - https://t.co/qV3ia6Hdig… -

  • Όχημα με ηλικιωμένο οδηγό προσέκρουσε σε σταθμευμένα οχήματα #τροχαίοατύχημα - https://t.co/R6TYgPsPIT -

  • #φωτιά σε διαμέρισμα στον οικισμό Ξηροκάμπου #φωτιά - https://t.co/H1jdxlQ7PJ -

"Αλιεύοντας" την είδηση