Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΕΛΛΑΔΑ » ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ » Ερώτηση Κ.Παπανάτσιου σχετικά με το σχεδιασμό της Κυβέρνησης για τα τεκμήρια διαβίωσης
Ερώτηση Κ.Παπανάτσιου σχετικά με το σχεδιασμό της Κυβέρνησης για τα τεκμήρια διαβίωσης

Ερώτηση Κ.Παπανάτσιου σχετικά με το σχεδιασμό της Κυβέρνησης για τα τεκμήρια διαβίωσης

Η νπληρώτρια τομεάρχης Οικονομικών του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ και ς Κ. κατέθεσε ερώτηση προς τον υπουργό Οικονομικών με την οποία ζητάει σχετικά με τον σχεδιασμό της Κυβέρνησης για τα τεκμήρια διαβίωσης.

Η κ. αναφέρει πως το τελευταίο διάστημα οι πολίτες αναζητούν λύσεις και απαντήσεις σχετικά με τα τεκμήρια διαβίωσης. Η Κυβέρνηση με την οικονομική διαχείριση της Πανδημίας έχει φέρει τους πολίτες στα όρια της οικονομικής ασφυξίας.

Η ανάγκη εφαρμογής τεκμηρίων στον προσδιορισμό του φορολογητέου εισοδήματος είναι, βασικά, ένας έμμεσος τρόπος αποκάλυψης των πραγματικών εισοδημάτων των φυσικών προσώπων με όσο το δυνατόν πιο αντικειμενικά . Τα τεκμήρια σε πολλές περιπτώσεις προσδιορίζουν κατά προσέγγιση το πραγματικό εισόδημα του υπόχρεου, όμως πράγματι υπάρχουν περιπτώσεις που είτε απέχουν πολύ από αυτό, είτε δημιουργούν πλασματικό εισόδημα που δεν υφίσταται στην πραγματικότητα.

Είναι γεγονός ότι εν μέσω , θα υπάρξει ακόμα μεγαλύτερο πρόβλημα για τους πολίτες για το . Ο όποιος σχεδιασμός εκ μέρους του Υπουργείου θα πρέπει να λαμβάνει υπόψιν ότι θα πρέπει από τη μία να προστατευτούν οι πολίτες και οι επιχειρήσεις που είδαν τα εισοδήματά τους να μειώνονται ραγδαία, αλλά από την άλλη, να μην ωφεληθούν όσοι δικαίως εμπίπτουν στην «εναλλακτική» φορολόγηση των τεκμηρίων.

Το Υπουργείο θα πρέπει να μας απαντήσει ποιος είναι ο σχεδιασμός του σχετικά με τα τεκμήρια, καθώς οι πολίτες θα πρέπει να οι πολίτες πρέπει να γνωρίζουν έγκαιρα τις φορολογικές τους υποχρεώσεις.

PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση