Βρίσκεστε εδώ:  / ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ / Ερώτηση για τα στοιχεία της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων για την πορεία μεγάλων υποθέσεων των Ελεγκτικών Κέντρων
Ερώτηση για τα στοιχεία της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων για την πορεία μεγάλων υποθέσεων των Ελεγκτικών Κέντρων

Ερώτηση για τα στοιχεία της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων για την πορεία μεγάλων υποθέσεων των Ελεγκτικών Κέντρων

Η βουλευτής Μαγνησίας και αναπληρώτρια τομεάρχης Οικονομικών  Κ. Παπανάτσιου και ο βουλευτής Πειραιά και αναπληρωτής τομεάρχης Οικονομικών,  Τ. Αλεξιάδης, κατέθεσαν από κοινού ερώτηση σχετικά με την πορεία των υποθέσεων που ελέγχονται από τα Ελεγκτικά Κέντρα της ΑΑΔΕ.

Με βάση τους δείκτες της Αρχής και τα δημοσιευμένα στοιχεία (https://www.aade.gr/open-data/KPIs), φαίνεται πως οι έλεγχοι κατά το πρώτο τετράμηνο του 2020, που αφορούν αυτοαπασχολούμενους με μεγάλους τζίρους, άτομα με μετοχική εμπλοκή σε υπεράκτιες (offshore) εταιρείες και έλεγχοι των εμβασμάτων που αφορούν σε κινήσεις κεφαλαίων από και προς το εξωτερικό, βαίνουν μειούμενοι.

Το πλήθος των υποθέσεων που ολοκληρώνεται είναι απογοητευτικό και μεγάλο μέρος των υποθέσεων κινδυνεύει να παραγραφεί. Ένα τέτοιο ενδεχόμενο θα επιφέρει μείωση των αναμενόμενων εσόδων, που έτσι κι αλλιώς βρίσκονται σε συνεχή πτώση, αλλά και πίεση προς τους Υπαλλήλους της Αρχής ώστε να προλάβουν τις ημερομηνίες.

Επειδή η μεγάλη ύφεση του πρώτου εξαμήνου, η κάθετη πτώση των εσόδων από τον κλάδο του τουρισμού και η γενικότερη κρίση στην ελληνική οικονομία (π.χ. κλάδος εστίασης) δεν αφήνουν περιθώρια αισιοδοξίας σχετικά με τα φετινά έσοδα, οι βουλευτές απευθύνουν ερώτηση προς τον Υπουργό Οικονομικών, ζητώντας να διευκρινίσει τους λόγους του μειωμένου ρυθμού, αλλά να ενημερώσει σε ποιες ενέργειες θα προχωρήσει ώστε να να μην μειωθούν ακόμη περισσότερο τα Δημόσια Έσοδα.

PagasitikosNews logo

ΠΡΟΣΦΑΤΑ TWEETS

  • Ο τρόμος επιστρέφει στη Γαλλία - https://t.co/IqzL7txw5d -

  • Υβριδικό lockdown στη μισή χώρα - https://t.co/hXsj7ilSZf -

  • Πιστώνονται αύριο οι πρώτες προκαταβολές ύψους 24 εκατ. ευρώ σε αγροκτηνοτρόφους της Θεσσαλίας που χτυπήθηκαν από… - https://t.co/zAa6ALgLUk -

"Αλιεύοντας" την είδηση