Βρίσκεστε εδώ:  / ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ / Ερώτηση για τα στοιχεία της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων για την πορεία μεγάλων υποθέσεων των Ελεγκτικών Κέντρων
Ερώτηση για τα στοιχεία της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων για την πορεία μεγάλων υποθέσεων των Ελεγκτικών Κέντρων

Ερώτηση για τα στοιχεία της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων για την πορεία μεγάλων υποθέσεων των Ελεγκτικών Κέντρων

Η βουλευτής Μαγνησίας και αναπληρώτρια τομεάρχης Οικονομικών  Κ. Παπανάτσιου και ο βουλευτής Πειραιά και αναπληρωτής τομεάρχης Οικονομικών,  , κατέθεσαν από κοινού σχετικά με την πορεία των υποθέσεων που ελέγχονται από τα Ελεγκτικά Κέντρα της .

Με βάση τους δείκτες της Αρχής και τα δημοσιευμένα στοιχεία (https://www.aade.gr/open-data/KPIs), φαίνεται πως οι έλεγχοι κατά το πρώτο τετράμηνο του 2020, που αφορούν αυτοαπασχολούμενους με μεγάλους τζίρους, άτομα με μετοχική εμπλοκή σε υπεράκτιες (offshore) εταιρείες και έλεγχοι των εμβασμάτων που αφορούν σε κινήσεις κεφαλαίων από και προς το εξωτερικό, βαίνουν μειούμενοι.

Το πλήθος των υποθέσεων που ολοκληρώνεται είναι απογοητευτικό και μεγάλο μέρος των υποθέσεων κινδυνεύει να παραγραφεί. Ένα τέτοιο ενδεχόμενο θα επιφέρει μείωση των αναμενόμενων εσόδων, που έτσι κι αλλιώς βρίσκονται σε συνεχή , αλλά και πίεση προς τους Υπαλλήλους της Αρχής ώστε να προλάβουν τις .

Επειδή η μεγάλη ύφεση του πρώτου εξαμήνου, η κάθετη των εσόδων από τον κλάδο του τουρισμού και η γενικότερη στην (π.χ. κλάδος εστίασης) δεν αφήνουν περιθώρια αισιοδοξίας σχετικά με τα φετινά , οι απευθύνουν προς τον Υπουργό Οικονομικών, ζητώντας να διευκρινίσει τους λόγους του μειωμένου ρυθμού, αλλά να ενημερώσει σε ποιες ενέργειες θα προχωρήσει ώστε να να μην μειωθούν ακόμη περισσότερο τα Δημόσια .

PagasitikosNews logo

ΠΡΟΣΦΑΤΑ TWEETS

  • Συνάντηση Μπάιντεν – Πούτιν: Ούτε αγκαλιές, ούτε Ψυχρός Πόλεμος #ΣυνάντησηΜπάιντενΠούτιν - https://t.co/n1gFnf0O7N -

  • Υπερψηφίστηκε με 158 «ναι» το εργασιακό νομοσχέδιο #εργασιακόνομοσχέδιο - https://t.co/sCRRY2fWFM -

  • #Ψυχοσάββατο & εορτή  Πεντηκοστής στον ναό Αναλήψεως του Χριστού Βόλου #Ψυχοσάββατο - https://t.co/tPkhLnxOHW -

"Αλιεύοντας" την είδηση