Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΕΛΛΑΔΑ » ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ » Επτά σημεία εξισορρόπησης στα υφεσιακά μέτρα προτείνει ο ΣΒΒΕ
Επτά σημεία εξισορρόπησης στα υφεσιακά μέτρα προτείνει ο ΣΒΒΕ

Επτά σημεία εξισορρόπησης στα υφεσιακά μέτρα προτείνει ο ΣΒΒΕ

Πακέτο επτά σημείων αναπτυξιακής εξισορρόπησης στα υφεσιακά που περιλαμβάνονται μέχρι στιγμής στις προτάσεις δανειστών και κυβέρνησης προτείνει ο Σύνδεσμος Βιομηχάνων Βορείου Ελλάδος (ΣΒΒΕ).

Το πακέτο περιλαμβάνει τα εξής:

• Λευκό μητρώο ασφαλιστικού συστήματος για τις συνεπείς επιχειρήσεις που πληρώνουν στην τους τις υποχρεώσεις και δεν χρωστούν στο . Για τις επιχειρήσεις αυτές να ισχύουν μειωμένες ασφαλιστικές .

• Εκ νέου ενεργοποίηση του «Λευκού Τειρεσία» για αυτόνομο συμψηφισμό φόρων και επιστροφών, για τις συνεπείς επιχειρήσεις, μετά τον πρώτο έλεγχο.

• Μείωση των συντελεστών εταιρικής φορολόγησης.

• Θεσμοθέτηση γενναιόδωρου και άκρως ελκυστικού πακέτου αναπτυξιακών κινήτρων για την υλοποίηση επενδύσεων στην ελληνική περιφέρεια. Απαιτείται η άμεση ψήφιση ευέλικτου, σε διαδικασίες ς, εκταμίευσης επιχορηγήσεων και ελέγχων, αναπτυξιακού νόμου που θα δώσει τη δυνατότητα υλοποίησης επενδύσεων, τόσο από εγχώριους επιχειρηματίες όσο και από ξέ.

• Απελευθέρωση των αγορών, συνέχιση των μεταρρυθμίσεων και θεσμοθέτηση μέτρων που τονώνουν την και δημιουργούν βιώσιμες .

• Δημιουργία ενός σταθερού και απλού ρυθμιστικού τος με στόχο τη βελτίωση της ανταγωνιστικότητας των επιχειρήσεων.

• Επιτάχυνση των ιδιωτικοποιήσεων, με στόχο, εκτός από την εισροή χρημάτων στα δημόσια ταμεία, τον εκσυγχρονισμό βασικών λειτουργιών του κράτους και την υλοποίηση σημαντικών επενδύσεων που θα συνοδεύουν απαραίτητα τις συγκεκριμένες ιδιωτικοποιήσεις.

Οι προτάσεις του ΣΒΒΕ παρουσιάστηκαν από τον πρόεδρό του κ. Αθ. Σαββάκη, στο πλαίσιο του συνεδρίου «Επανεκκίνηση της ελληνικής βιομηχανίας. Οι παράμετροι της παραγωγικής ανασυγκρότησης», που πραγματοποιήθηκε χθες στη Θεσσαλονίκη.

 

πηγή:kathimerini.gr

PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση