Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΕΛΛΑΔΑ » ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ » Στην Ελλάδα η επίτροπος Κρέτσου για την πορεία των προγραμμάτων ΕΣΠΑ
Στην Ελλάδα η επίτροπος Κρέτσου  για την πορεία των προγραμμάτων ΕΣΠΑ

Στην Ελλάδα η επίτροπος Κρέτσου για την πορεία των προγραμμάτων ΕΣΠΑ

“Είμαι πολύ χαρούμενη που επιστρέφω στην Ελλάδα. Η παρουσία μου αποδεικνύει ότι η Ευρωπαϊκή Επιτροπή βρίσκεται στο πλευρό της Ελλάδας και θα παρέχει όλη την αναγκαία υποστήριξη για μια βιώσιμη ανάκαμψη και για την εφαρμογή μιας νέας στρατηγικής για την ανάπτυξη.Τα ευρωπαϊκά διαρθρωτικά και επενδυτικά Ταμεία, από τα οποία θα διατεθούν 20 δισ. ευρώ για επενδύσεις στη χώρα κατά την περίοδο 2014-2020, θα διαδραματίσουν ουσιαστικό ρόλο ώστε η Ελλάδα να επανέλθει σε τροχιά ευημερίας”. Τα παραπάνω δήλωσε η επίτροπος Κορίνα Κρέτσου που βρίσκεται στην Αθήνα.

Η ίδια πρόσθεσε: “Το 2016 αποτελεί σημαντική χρονιά, καθώς πρέπει να κλείσουμε επιτυχώς την περίοδο 2007-2013. Πρέπει επίσης να υλοποιήσουμε αποτελεσματικά τα της περιόδου 2014-2020.

Είχα την ευχαρίστηση να συναντηθώ εκ νέου με τον Υπουργό Ανάπτυξης, κ. Σταθάκη και τον Υφυπουργό, αρμόδιο για ζητήματα ΕΣΠΑ, κ. Χαρίτση. Έδωσα συγχαρητήρια στις ελληνικές αρχές για τις προσπάθειές τους και την πρόοδο που έχει επιτευχθεί στην υλοποίηση των προγραμμάτων της Πολιτικής για τη Συνοχή. Η Ελλάδα είναι τώρα πρώτη στην ΕΕ όσον αφορά την υλοποίηση των προγραμμάτων.

Κάλεσα επίσης την ελληνική κυβέρνηση να αξιοποιήσει πλήρως τις ευκαιρίες που προσφέρει το σχέδιο του Προέδρου Γιούνκερ για την απασχόληση και την ανάπτυξη στην Ελλάδα, με την χρηματοδότηση από την πολιτική της Συνοχής ύψους δύο δισ. ευρώ που έχει καταβληθεί στη χώρα μετά την έγκριση των έκτακτων μέτρων τον Οκτώβριο.

Σήμερα όλοι πρέπει να συνεργαστούν για την ολοκλήρωση όλων των έργων εντός του τρέχοντος έτους, και το αργότερο μέχρι να περατωθεί η περίοδος προγραμματισμού, στα τέλη Μαρτίου 2017.

Επέστησα την προσοχή στην ανάγκη έγκαιρης υλοποίησης βασικών έργων, όπως οι πέντε παραχωρήσεις αυτοκινητοδρόμων, το μετρό της Θεσσαλονίκης καθώς και τα έργα για τα στερεά και υγρά απόβλητα στην Πελοπόννησο και την Αττική.

Τώρα, όσον αφορά τη νέα περίοδο 2014-2020, είναι σε καλή τροχιά, και έχουν οριστεί όλες οι αρμόδιες αρχές για την εκτέλεση των προγραμμάτων. Προέχει τώρα η δημοσίευση με ταχύ ρυθμό των προκηρύξεων για υποβολή προτάσεων.

Είχα τη χαρά να συναντήσω το Προεδρείο της Ειδικής Μόνιμης Επιτροπής Περιφερειών του Ελληνικού Κοινοβουλίου και να τονίσω τη σημασία του στενού και διαρκούς διαλόγου μεταξύ όλων των φορέων που συμμετέχουν στην υλοποίηση της πολιτικής Συνοχής στην Ελλάδα.

Βεβαίως η αντιμετώπιση της προσφυγικής κρίσης αποτελεί ύψιστη προτεραιότητά μας και τα Ταμεία για την πολιτική Συνοχής μπορούν να βοηθήσουν, τόσο βραχυπρόθεσμα όσο και μακροπρόθεσμα. Υπενθύμισα στους Υπουργούς ότι είμαστε έτοιμοι να επιδείξουμε ευελιξία και να τροποποιήσουμε τα προγράμματα, κατόπιν σχετικού αιτήματος.

Τέλος, ενημέρωσα σχετικά για τις νέες δυνατότητες συνδυασμού των Ταμείων της Πολιτικής για τη Συνοχή με το Ευρωπαϊκό Ταμείο Στρατηγικών Επενδύσεων (ΕΤΣΕ), του Επενδυτικού Σχεδίου για την Ευρώπη, ώστε γίνει δυνατή η άμεση εκκίνηση νέων έργων”.

[Fancy_Facebook_Comments language="el_GR"]
PagasitikosNews logo

ΠΡΟΣΦΑΤΑ TWEETS

  • Καθαρισμός της ακτογραμμής Μηλίνας   #ακτογραμμήΜηλίνας - https://t.co/6GwCinwyeO -

  • Προσωρινή διακοπή κυκλοφορίας σε τμήμα της οδού μεταξύ Kαλών Νερών και Βυζίτσας - https://t.co/14mkwWWz5k… -

  • Δράση ΟΝΝΕΔ Λάρισας, Καρδίτσας και Μαγνησίας για την Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος 2023 - https://t.co/rZGeGVLRhK… -

"Αλιεύοντας" την είδηση