Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΕΛΛΑΔΑ » ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ » Επίσκεψη του επιτρόπου Günther OETTINGER στην Αθήνα
Επίσκεψη του επιτρόπου Günther OETTINGER στην Αθήνα

Επίσκεψη του επιτρόπου Günther OETTINGER στην Αθήνα

Ο επίτροπος,  Günther Oettinger, αρμόδιος για τον προϋπολογισμό και τους ανθρώπινους πόρους, θα επισκεφτεί την  στις 17 Ιουλίου 2017.

Κατά τη διάρκεια της παραμονής του, το πρόγραμμα του Επιτρόπου θα έχει ως εξής:

 Στις 14:00, ο επίτροπος θα συναντηθεί με τον πρωθυπουργό  Αλέξη Τσίπρα.

 Νωρίτερα την ίδια μέρα, o κ. Oettinger θα μεταβεί στη Βουλή των Ελλήνων και θα απευθύνει ομιλία στην κοινή συνεδρίαση της Ειδικής Διαρκούς Επιτροπής Ευρωπαϊκών Υποθέσεων και της Διαρκούς Επιτροπής Οικονομικών Υποθέσεων, με θέμα “Έγγραφο Προβληματισμού για το Μέλλον των Οικονομικών της ΕΕ ως μέρος της διαδικασίας της Λευκής Βίβλου”(Αίθουσα Γερουσίας, ώρα 10:00). 

Ο επίτροπος θα έχει επίσης συναντήσεις με τον αναπληρωτή υπουργό Οικονομικών,  Γιώργο Χουλιαράκη και τον αναπληρωτή υπουργό Εξωτερικών,  Γιώργο Κατρούγκαλο.

Με αφορμή την επίσκεψη του επιτρόπου στην Αθήνα, ο επικεφαλής της Αντιπροσωπείας της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στην Ελλάδα,  Πάνος Καρβούνης, δήλωσε: “Σε μια περίοδο που οι πολίτες περιμένουν δικαιολογημένα περισσότερα από την ΕΕ, οι πόροι της έχουν φτάσει στα όριά τους και για αυτό πρέπει να γίνεται η καλύτερη δυνατή διαχείριση του κάθε ευρώ.  Η δε αποχώρηση του Ηνωμένου Βασιλείου θα έχει επίσης αρνητικές επιπτώσεις στον ευρωπαϊκό προϋπολογισμό. Είναι λοιπόν απαραίτητο τα κράτη-μέλη της ΕΕ να αποφασίσουν από κοινού για την κατεύθυνση προς την οποία θέλουν να πορευτούν. Για το σκοπό αυτό η Ευρωπαϊκή Επιτροπή έδωσε πρόσφατα στη δημοσιότητα ένα έγγραφο προβληματισμού που αναλύει τις πιθανές δημοσιονομικές επιπτώσεις των επιλογών που έχουμε στη διάθεσή μας. Η αντλεί πολλούς πόρους από τον προϋπολογισμό της  ΕΕ , έχει συνεπώς μεγάλο συμφέρον στη διατήρηση των ροών των ευρωπαϊκών κονδυλίων σε επίπεδο που θα βοηθήσουν ουσιαστικά στην ανάκαμψη της οικονομίας της. Ο επίτροπος Oettinger θα βρίσκεται την ερχόμενη Δευτέρα στη χώρα μας για να διαβουλευθεί με τις ελληνικές αρχές στο πλαίσιο της εκπόνησης της πρότασης για το επόμενο πολυετές δημοσιονομικό πλαίσιο της ΕΕ των 27, την οποία η Επιτροπή προτίθεται να υποβάλει στα μέσα του 2018.”

 

PagasitikosNews logo

ΠΡΟΣΦΑΤΑ TWEETS

  • Διημερίδα για το τουριστικό προϊόν στη Σκιάθο από το Επιμελητήριο Μαγνησίας #Σκιάθος… - https://t.co/h3NuKiRktJ -

  • Συγκέντρωση του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Μαγνησίας στον Βόλο #ΣΥΡΙΖΑΠΣΜαγνησίας - https://t.co/RjLD4n3XCN -

  • Η Νίκη Βόλου σε λαϊκό αγώνα δρόμου #ΓΣΝΙΚΗΒΟΛΟΥ - https://t.co/6KvtNctsLa -

"Αλιεύοντας" την είδηση