Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΕΛΛΑΔΑ » ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ » Επιχειρήσεις: Προτιμότερη μια κακή συμφωνία από τη ρήξη
Επιχειρήσεις: Προτιμότερη μια κακή συμφωνία από τη ρήξη

Επιχειρήσεις: Προτιμότερη μια κακή συμφωνία από τη ρήξη

Υφεση είναι η απάντηση της πλειονότητας του επιχειρηματικού κόσμου στο δίλημμα «ύφεση μέσω μιας επώδυνης συμφωνίας ή ρήξη και καταστροφή».

Για τον λόγο αυτό, άλλωστε, δεν λείπει ο έντονος προβληματισμός των επιχειρηματιών για τις συνέπειες μιας συμφωνίας με υφεσιακό χαρακτήρα.

«Στηρίζουμε την ελληνική κυβέρνηση στην προσπάθειά της να φέρει μια συμφωνία», τόνισε χθες ο πρόεδρος του Συνδέσμου Επιχειρήσεων και Βιομηχανιών (ΣΕΒ) κ. Θεόδωρος Φέσσας από το βήμα του συνεδρίου «Η επανεκκίνηση της Ελληνικής Βιομηχανίας. Οι παράμετροι της παραγωγικής ανασυγκρότησης», που διοργάνωσε ο Σύνδεσμος Βιομηχανιών Βορείου Ελλάδος (ΣΒΒΕ) στη Θεσσαλονίκη.

Συγχρόνως ο κ. Φέσσας εξέφρασε την ανησυχία του για την προκρούστεια διαπραγματευτική κυβέρνησης και εταίρων, με τον ιδιωτικό τομέα της οικονομίας μας, τονίζοντας ότι «η υπερφορολόγηση των επιχειρήσεων δεν φορολογεί τον πλούτο, αλλά ουσιαστικά την εργασία, καθώς αποθαρρύνει την επενδυτική δραστηριότητα και τη δημιουργία νέων θέσεων εργασίας».

Ο ίδιος σημείωσε ότι για την επιτάχυνση της παραγωγικής ανασυγκρότησης και τη δημιουργία περισσότερων θέσεων εργασίας «απαιτείται μια νέα, σύγχρονη λογική για τις δημόσιες και ιδιωτικές που θα αφορά στον νέο αναπτυξιακό νόμο, στα χρηματοδοτικά εργαλεία, αλλά και στο ΕΣΠΑ».

Από την πλευρά του ο πρόεδρος του ΣΒΒΕ κ. Αθ. Σαββάκης δήλωσε από το βήμα του συνεδρίου: «Είναι φανερό ότι η συμφωνία με τους εταίρους μας είναι καλύτερη από τη μη συμφωνία. Μάλιστα, σε πρόσφατη παρέμβασή μας υποστηρίξαμε ότι έστω και μια κακή συμφωνία είναι προτιμότερη από το χάος».

Υποστήριξε, ωστόσο, λίγο αργότερα ότι «τα προτεινόμενα μέτρα δεν είναι απλώς υφεσιακά, αλλά μπορούμε να τα χαρακτηρίσουμε ακόμη και επικίνδυνα για το μέλλον της χώρας».
«Τα προτεινόμενα μέτρα πολύ φοβάμαι ότι θα αυξήσουν τα λουκέτα στην αγορά. Ομως, μία οριστική ρήξη θα βάλει λουκέτο σε όλη την ελληνική αγορά. Εάν με ρωτήσετε, λοιπόν, ως μικρομεσαίος της αγοράς, τι προτιμώ μεταξύ μιας πικρής και επώδυνης συμφωνίας και μιας καταστροφικής ρήξης, ξεκάθαρα επιλέγω μια συμφωνία παραμονής της Ελλάδας στο ευρώ με αναπτυξιακό όραμα», δήλωσε ο κ. Βασίλης Κορκίδης.

 

πηγή:kathimerini.gr

PagasitikosNews logo

ΠΡΟΣΦΑΤΑ TWEETS

  • Διημερίδα για το τουριστικό προϊόν στη Σκιάθο από το Επιμελητήριο Μαγνησίας #Σκιάθος… - https://t.co/h3NuKiRktJ -

  • Συγκέντρωση του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Μαγνησίας στον Βόλο #ΣΥΡΙΖΑΠΣΜαγνησίας - https://t.co/RjLD4n3XCN -

  • Η Νίκη Βόλου σε λαϊκό αγώνα δρόμου #ΓΣΝΙΚΗΒΟΛΟΥ - https://t.co/6KvtNctsLa -

"Αλιεύοντας" την είδηση