Βρίσκεστε εδώ:  / ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ / Επενδυτικό Σχέδιο Γιούνκερ: Σύμβαση ύψους 250 εκατ. ευρώ Ευρωπαϊκής Τράπεζας Επενδύσεων – Alpha Bank
Επενδυτικό Σχέδιο Γιούνκερ: Σύμβαση ύψους 250 εκατ. ευρώ Ευρωπαϊκής Τράπεζας Επενδύσεων –  Alpha Bank

Επενδυτικό Σχέδιο Γιούνκερ: Σύμβαση ύψους 250 εκατ. ευρώ Ευρωπαϊκής Τράπεζας Επενδύσεων – Alpha Bank

Η (ΕΤΕπ) ανακοίνωσε στις 22/12, την υπογραφή σύμβασης τιτλοποίησης ύψους 250 εκατ. με την Alpha Bank Α.Ε., με τη στήριξη του Ευρωπαϊκού Ταμείου Στρατηγικών Επενδύσεων (ΕΤΣΕ), το οποίο αποτελεί τον πυρήνα του Επενδυτικού Σχεδίου για την Ευρώπη που έχει θεσπιστεί από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή.

Ο πρόεδρος της ΕΤΕπ   Werner Hoyer δήλωσε σχετικά τα εξής: «Είμαι ευτυχής που βρίσκομαι σήμερα στην Αθήνα για τη σημαντική αυτή πράξη, η οποία έχει στόχο να αποκαταστήσει την πρόσβαση των μικρομεσαίων επιχειρήσεων και των επιχειρήσεων μεσαίας κεφαλαιοποίησης σε προσιτή χρηματοδότηση μέσα από τη συμμετοχή της ΕΤΕπ ως βασικού επενδυτή σε μια συναλλαγή τιτλοποίησης την οποία διενήργησε η Alpha Bank.

Η με την Alpha Bank υπογράφηκε σε δημόσια στην Αθήνα παρουσία του προέδρου της ΕΤΕπ   Werner Hoyer και του διευθύνοντος συμβούλου της Alpha Bank   Δημήτριου Μαντζούνη.

Η συναλλαγή στηρίζεται από τον προϋπολογισμό της Ευρωπαϊκής Ένωσης μέσω του Ευρωπαϊκού Ταμείου Στρατηγικών Επενδύσεων, που είναι το χρηματοδοτικό εργαλείο του Επενδυτικού Σχεδίου για την Ευρώπη.

Ο αντιπρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής κ. δήλωσε: «Η σημερινή υπογραφή στην Αθήνα αποτελεί άλλο ένα δείγμα της επιτυχίας του ΕΤΣΕ στην Ελλάδα, η οποία ωφελεί ιδίως τις επιχειρήσεις της χώρας. Η Ελλάδα έχει ήδη αξιοποιήσει τις χρηματοδοτήσεις στο πλαίσιο του Επενδυτικού Σχεδίου για την Ευρώπη και είναι απολύτως προς το συμφέρον μας το να συνεχίσει η χώρα να αλλάζει κινούμενη προς την κατεύθυνση της διατηρήσιμης απασχόλησης και ανάπτυξης. Θα εξακολουθήσουμε να στηρίζουμε την Ελλάδα σε αυτήν την προσπάθεια αυξάνοντας τις δυνατότητες πρόσβασης σε πιστώσεις».

Ο Διευθύνων Σύμβουλος της Alpha Bank κ. Δημήτριος Μαντζούνης, δήλωσε τα εξής: «Η επιτυχής ολοκλήρωση της συναλλαγής τιτλοποίησης δανείων ΜΜΕ αποτελεί σημαντικό βήμα για την αναζωογόνηση της ελληνικής επιχειρηματικότητας και της ελληνικής οικονομίας. Χαιρετίζουμε τη συμμετοχή της Ευρωπαϊκής Τράπεζας Επενδύσεων, της Ευρωπαϊκής Τράπεζας Ανασυγκρότησης και Ανάπτυξης και μιας διεθνούς επενδυτικής τράπεζας. Η συμμετοχή τους αποδεικνύει την εμπιστοσύνη της αγοράς προς την Alpha Bank και το επιχειρηματικό της χαρτοφυλάκιο».

Ο Πρόεδρος της ΕΤΕπ κ. Hoyer πρόσθεσε: «Πρόκειται για την έβδομη πράξη που διενεργεί ο Όμιλος ΕΤΕπ στο πλαίσιο του ΕΤΣΕ στην Ελλάδα. Η συναλλαγή αυτή αυξάνει το συνολικό ύψος των πράξεων που έχουν εγκριθεί στο πλαίσιο του ΕΤΣΕ σε περισσότερα από 800 εκατ. και τοποθετεί την Ελλάδα μεταξύ των τεσσάρων χωρών που έχουν λάβει τη μεγαλύτερη κατά κεφαλήν στήριξη από το ΕΤΣΕ».

«Αυτό αποδεικνύει τον καταλυτικό ρόλο της ΕΤΕπ και ανταποκρίνεται σε έναν από τους πρωταρχικούς στόχους του ΕΤΣΕ: την προσέλκυση ιδιωτών επενδυτών, παράλληλα με τα κεφάλαια από τους ιδίους πόρους της ΕΤΕπ και την εγγύηση από τον προϋπολογισμό της ΕΕ. Το είναι μεγαλύτερος θετικός αντίκτυπος στην πραγματική οικονομία στην Ελλάδα, η στήριξη επιχειρήσεων που δημιουργούν θέσεις απασχόλησης και η προώθηση της επιχειρηματικότητας και της απασχόλησης των νέων. Η συναλλαγή αυτή αποτελεί είναι επίσης ένα πρώτο βήμα που θα βοηθήσει μια μεγάλη ελληνική τράπεζα να επιστρέψει στις κεφαλαιαγορές», πρόσθεσε ο Πρόεδρος κ. Hoyer.

Η που υπογράφηκε σήμερα συμπεριλαμβάνει την πρωτοβουλία της ΕΤΕπ «Δεξιότητες και θέσεις απασχόλησης – Επενδύσεις για τους νέους», μέσω της οποίας προσφέρονται ανταγωνιστικά επιτόκια στις επιχειρήσεις που προάγουν την απασχόληση των νέων. Η θα συμβάλει ενεργά και αποφασιστικά στην ενίσχυση Ελλήνων επιχειρηματιών, την προώθηση της διατηρήσιμης ανάπτυξης και την τόνωση της απασχόλησης των νέων.

Η ΕΤΕπ εγκαινίασε την πρωτοβουλία «Δεξιότητες και θέσεις απασχόλησης – Επενδύσεις για τους νέους» τον Ιούλιο 2013. Πρόκειται για το πρώτο δανειοδοτικό της Τράπεζας που αφορά ειδικά τη στήριξη των νέων. Συμπληρώνοντας τις ευρωπαϊκές και εθνικές πολιτικές υπέρ της απασχόλησης των νέων, η πρωτοβουλία χρηματοδοτεί προγράμματα επαγγελματικής κατάρτισης, προγράμματα κινητικότητας φοιτητών και μαθητευομένων και στοχεύει στην αντιμετώπιση της έλλειψης θέσεων απασχόλησης για νέους στις μικρότερες επιχειρήσεις.

PagasitikosNews logo

ΠΡΟΣΦΑΤΑ TWEETS

  • Συνάντηση με την γ. γ. Τουριστικής Πολιτικής και Ανάπτυξης είχε ο δήμαρχος Σκιάθ - https://t.co/lW0fwQ4VWU -

  • Χιλιάδες δρομείς έτρεξαν και τίμησαν σε όλη την Ελλάδα τον Ημιμαραθώνιο Βόλου - https://t.co/6y8zCVVUFx -

  • Καρδούλας: 24η η Ελλάδα στην ΕΕ στην Ελευθερία του Τύπου 2020 σύμφωνα με τους Ρεπόρτερ χωρίς Σύνορα… - https://t.co/63vDJo1UDd -

"Αλιεύοντας" την είδηση