Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΕΛΛΑΔΑ » ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ » Επενδυτικό Σχέδιο Γιούνκερ για την Ευρώπη: 154 δισ. ευρώ σε νέες επενδύσεις
Επενδυτικό Σχέδιο Γιούνκερ για την Ευρώπη: 154 δισ. ευρώ σε νέες επενδύσεις

Επενδυτικό Σχέδιο Γιούνκερ για την Ευρώπη: 154 δισ. ευρώ σε νέες επενδύσεις

Πάνω πό 1,9 δισ. γι την Ελλάδα

Σχεδόν δύο χρόνια από την ανακοίνωση της Επιτροπής Γιούνκερ σχετικά με το Επενδυτικό Σχέδιο για την Ευρώπη, οι επενδύσεις που αναμενόταν να τεθούν σε εφαρμογή από το Σχέδιο τ ανέρχονται σε 154 δισ. ευρώ, το ήμισυ σχεδόν των αρχικά προβλεφθέντων 315 δισ. ευρώ.

Οι πράξεις που εγκρίθηκαν στο πλαίσιο του Ευρωπαϊκού Ταμείου Στρατηγικών Επενδύσεων (ΕΤΣΕ) τ αντιπροσωπεύουν συνολική χρηματοδότηση ύψους 27,5 δισ. ευρώ και εντοπίζονται σε 27 κράτη μέλη.

Τα στοιχεία αυτά έρχονται ως της συνεδρίασης, την προηγούμενη εβδομάδα, του Διοικητικού Συμβουλίου της Ευρωπαϊκής Τράπεζας Επενδύσεων (ΕΤΕπ), το οποίο ενέκρινε 17 νέα έργα για χρηματοδότηση από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Στρατηγικών Επενδύσεων, κατά τη σύσταση της ανεξάρτητης Επιτροπής Επενδύσεων του ΕΤΣΕ.

Η έχει ήδη εγκρίνει 151 για χρηματοδότηση, στο πλαίσιο του ΕΤΣΕ, ύψους 19,8 δισ. ευρώ.

Το Ευρωπαϊκό Ταμείο Επενδύσεων (ΕΤαΕ) έχει εγκρίνει 234 συμφωνίες χρηματοδότησης, με συνολική χρηματοδότηση, στο πλαίσιο του ΕΤΣΕ, ύψους 7,7 δισ. ευρώ.

Περίπου 377.000 ΜΜΕ και επιχειρήσεις μεσαίας κεφαλαιοποίησης αναμένεται να επωφεληθούν.

Στην Ελλάδα, η έχει εγκρίνει 9 πράξεις του Ευρωπαϊκού Ταμείου Στρατηγικών Επενδύσεων (τόσο για όσο και για συμφωνίες χρηματοδότησης ΜΜΕ με ενδιάμεσους φορείς), ύψους 897 εκατ. ευρώ για τη χρηματοδότηση, που αναμένεται να οδηγήσουν σε συνολικές επενδύσεις ανερχόμενες σε 2,36 δισ. ευρώ.

 

Πιο αναλυτικά,

– Η Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων έχει εγκρίνει 6 έργα περιλαμομένων των Creta Farms και Diorama Hellenic Growth Fund στην Ελλάδα. Αυτά τα 6 έργα έχουν λάβει χρηματοδότηση από την ΕΤΕπ ποσού 824 εκατ. ευρώ στο πλαίσιο του Ευρωπαϊκού Ταμείου Στρατηγικών Επενδύσεων και αναμένεται να οδηγήσουν σε συνολικές επενδύσεις ύψους 1,9 δισ. ευρώ.

 

– Το Ευρωπαϊκό Ταμείο Επενδύσεων έχει εγκρίνει 3 συμφωνίες χρηματοδότησης ΜΜΕ ποσού 73 εκατ. ευρώ με χρηματοδότηση του ΕΤαΕ στο πλαίσιο του Ευρωπαϊκού Ταμείου Στρατηγικών Επενδύσεων και αναμένεται να οδηγήσουν σε συνολικές επενδύσεις ύψους 462 εκατ. ευρώ. Από τις συμφωνίες αυτές αναμένεται να επωφεληθούν περίπου 1.400 ΜΜΕ στην Ελλάδα.

 

PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση