Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΕΛΛΑΔΑ » ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ » Επενδύσεις 405 δισ. ευρώ στην πραγματική οικονομία της Ευρώπης μέσα από τα ευρωπαϊκά διαρθρωτικά και επενδυτικά ταμεία
Επενδύσεις 405 δισ. ευρώ στην πραγματική οικονομία της Ευρώπης μέσα από τα ευρωπαϊκά διαρθρωτικά και επενδυτικά ταμεία

Επενδύσεις 405 δισ. ευρώ στην πραγματική οικονομία της Ευρώπης μέσα από τα ευρωπαϊκά διαρθρωτικά και επενδυτικά ταμεία

Σε έκθεση που δημοσιεύεται σήμερα παρουσιάζονται τα κύρια αποτελέσματα που έχουν επιτευχθεί στο πλαίσιο των πέντε ευρωπαϊκών διαρθρωτικών και επενδυτικών ταμείων, στα μέσα της ενωσιακής δημοσιονομικής περιόδου 2014-2020.

Έως τον Οκτώβριο του 2018, περίπου τα δύο τρίτα του προϋπολογισμού των ευρωπαϊκών διαρθρωτικών και επενδυτικών ταμείων (ΕΔΕΤ) για την περίοδο 2014-2020 είχαν δεσμευτεί για συγκεκριμένα έργα.

Έως τα του 2017, 1 εκατομμύριο επιχειρήσεις —από τις οποίες οι 74.000 ήταν νεοφυείς— είχαν λάβει στήριξη για επέκταση, καινοτομία, προώθηση νέων προϊόντων και δημιουργία θέσεων εργασίας.

Συνολικά, 1,7 εκατ. έργα ανά την Ευρώπη έχουν επιλεγεί για να λάβουν στήριξη από την ΕΕ, μαζί με 2,7 εκατομμύρια δικαιούχους στο πλαίσιο των προγραμμάτων αγροτικής ανάπτυξης.

Ο αρόεδρος Γίρκι Κάταϊνεν, αρμόδιος για θέματα απασχόλησης, ανάπτυξης, επενδύσεων και ανταγωνιστικότητας, δήλωσε τα εξής: «Η έκθεση αυτή δείχνει ότι τα ευρωπαϊκά διαρθρωτικά και μάς βοηθούν να επιτύχουμε τους πανευρωπαϊκούς στόχους της ανάπτυξης και της απασχόλησης σε βασικούς τομείς, όπως η έρευνα και η καινοτομία, καθώς και τον στόχο της μετάβασης προς μια κυκλική οικονομία χαμηλών ανθρακούχων εκπομπών. Η που έχει σημειωθεί δείχνει σαφώς την προστιθέμενη αξία των διαρθρωτικών ταμείων τόσο για τις επιχειρήσεις όσο και για τους πολίτες».

Η επίτροπος Περιφερειακής Πολιτικής Κορίνα Κρέτσου, δήλωσε τα εξής: «Η πολιτική συνοχής αποδίδει αποτελέσματα. Τα στοιχεία μιλούν από μόνα τους: η υλοποίηση των προγραμμάτων συνεχίζεται με κανονικό ρυθμό, στα μέσα της δημοσιονομικής περιόδου 2014-2020. Πίσω από τους εντυπωσιακούς αυτούς αριθμούς βρίσκονται οι ιστορίες εκατομμυρίων Ευρωπαίων, η ζωή των οποίων αλλάζει προς το καλύτερο χάρη στις της ΕΕ. Αυτό αποτελεί ισχυρό επιχείρημα υπέρ μιας ισχυρής πολιτικής για τη συνοχή μετά το 2020».

Σ' όλη την Ευρώπη, τα ευρωπαϊκά διαρθρωτικά και επενδυτικά ταμεία έχουν συμβάλει στην επούλωση των πληγών της οικονομικής και χρηματοπιστωτικής κρίσης. Έως τα του 2017, 15,3 εκατομμύρια άνθρωποι —αριθμός διπλάσιος από πέρυσι— έλαβαν στήριξη για την εύρεση θέσης εργασίας ή την ανάπτυξη νέων δεξιοτήτων. 42,5 εκατομμύρια πολίτες θα έχουν πλέον πρόσβαση σε καλύτερες υγείας.

Σύμφωνα με τις δεσμεύσεις της ΕΕ στο πλαίσιο της ς του Παρισιού, τα ευρωπαϊκά διαρθρωτικά και επενδυτικά ταμεία στηρίζουν τη μετάβαση προς μια οικονομία χαμηλών ανθρακούχων εκπομπών. 330.000 νοικοκυριά επωφελούνται ήδη από ανακαίνισης για τη βελτίωση της ενεργειακής απόδοσης οι οποίες χρηματοδοτούνται από την ΕΕ, ενώ πάνω από 3 τεραβατώρες, που αντιστοιχεί στην καύση περίπου 370.000 τόνων άνθρακα, πρόκειται να εξοικονομηθούν χάρη σε χρηματοδοτούμενες από την ΕΕ βελτιώσεις της ενεργειακής απόδοσης στα δημόσια κτίρια.

Η πλατφόρμα ανοικτών δεδομένων για τη συνοχή επικαιροποιήθηκε σήμερα, ώστε να εμφανίζει τα πλέον πρόσφατα αποτελέσματα των προγραμμάτων των ευρωπαϊκών διαρθρωτικών και επενδυτικών ταμείων.

PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση