Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΕΛΛΑΔΑ » ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ » Ενίσχυση της πρότασης για επέκταση του επενδυτικού σχεδίου Γιούνκερ
Ενίσχυση της πρότασης για επέκταση του επενδυτικού σχεδίου Γιούνκερ

Ενίσχυση της πρότασης για επέκταση του επενδυτικού σχεδίου Γιούνκερ

Η έκθεση επιβεβαιώνει ότι ο μηχανισμός μπορεί να κινητοποιήσει πρόσθετες στην πραγματική οικονομία: το δίνει στην Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων (ΕΤΕπ) τη δυνατότητα να αναλαμβάνει μεγαλύτερους κινδύνους· η εγγύηση του προϋπολογισμού της λειτουργεί ομαλά· η των ΜΜΕ στο πλαίσιο του ΕΤΣΕ έχει στεφθεί με μεγάλη επιτυχία· και είναι σαφής η ανάγκη για τεχνική προκειμένου να ενισχυθεί η σταθερή ροή προγραμματιζόμενων έργων στην Ευρώπη.

Ο αντιπρόεδρος της Επιτροπής Γίρκι Κάταϊνεν, αρμόδιος για την απασχόληση, την ανάπτυξη, τις και την ανταγωνιστικότητα, δήλωσε: «Η σημερινή έκθεση συμφωνεί με την κατεύθυνση που δίνουμε στο επενδυτικό . Θα λάβουμε υπόψη όλες τις αυτές τις πληροφορίες και θα συνεχίσουμε να συνεργαζόμαστε στενά με τους εταίρους μας στο πλαίσιο της Ευρωπαϊκής Τράπεζας Επενδύσεων για να οδηγήσουμε το σχέδιο στην επόμενη φάση του. Στόχος μας στο πλαίσιο του επενδυτικού σχεδίου ήταν πάντοτε να ξαναφέρουμε δουλειές στους Ευρωπαίους και να τονώσουμε την ανάπτυξη. Τα πιο πρόσφατα στοιχεία δείχνουν ότι βρισκόμαστε στον σωστό δρόμο, και μας ικανοποιεί το γεγονός ότι οι ανεξάρτητοι αξιολογητές συμφωνούν με την προσέγγισή μας.»

Η έκθεση θα ληφθεί υπόψη κατά τη νομοθετική διαδικασία για την επέκταση του ΕΤΣΕ, μαζί με την της 14ης Σεπτεμβρίου της Επιτροπής, καθώς και με την της 6ης Οκτωβρίου της ΕΤΕπ.

PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση