Βρίσκεστε εδώ:  / ΒΟΛΟΣ / ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ / Ενημερωτική εκδήλωση στο Βόλο για την Ενιαία Δράση Κρατικών Ενισχύσεων
Ενημερωτική εκδήλωση  στο Βόλο για την Ενιαία Δράση Κρατικών Ενισχύσεων

Ενημερωτική εκδήλωση στο Βόλο για την Ενιαία Δράση Κρατικών Ενισχύσεων

Η Ειδική Υπηρεσία Διαχείρισης και Εφαρμογής Δράσεων στους τομείς Έρευνας, Τεχνολογικής Ανάπτυξης και Καινοτομίας  (ΕΥΔΕ ΕΤΑΚ) και η Γενική Γραμματεία Έρευνας και Τεχνολογίας, θα πραγματοποιήσουν  Ενημερωτική , για την  «ΕΡΕΥΝΩ – ΔΗΜΙΟΥΡΓΩ – ΚΑΙΝΟΤΟΜΩ», που προκηρύχθηκε στο πλαίσιο του Επιχειρησιακού Προγράμματος Ανταγωνιστικότητα, και Καινοτομία ( 2014 -2020). Η θα πραγματοποιηθεί στο Βόλο, την Τρίτη 25 Απριλίου  και ώρες 10:00 – 14:30 στο αμφιθέατρο του Ξενοδοχείου Domotel Xenia Volos (Πλαστήρα 1).

Βασικός στόχος της ενιαίας δράσης «Ερευνώ – Δημιουργώ – Καινοτομώ» είναι η σύνδεση της έρευνας και της καινοτομίας με την και η ενίσχυση της ανταγωνιστικότητας, της παραγωγικότητας και της εξωστρέφειας των επιχειρήσεων προς διεθνείς αγορές, με σκοπό τη μετάβαση στην ποιοτική καινοτόμα και την της εγχώριας προστιθέμενης αξίας. Η δράση αυτή έχει ως σκοπό την άμεση και αποτελεσματική διοχέτευση των διαθέσιμων πόρων για την προώθηση ερευνητικών δραστηριοτήτων και την εφαρμογή καινοτομιών στις επιχειρήσεις και ιδιαίτερα στις μέσω μίας σειράς παρεμβάσεων.

 

Η δράση αυτή προωθεί τη σύνδεση της έρευνας και της καινοτομίας με την επιχειρηματικότητα, με στόχο την ενίσχυση της παραγωγικότητας και της εξωστρέφειας των επιχειρήσεων και τη βελτίωση της ανταγωνιστικότητάς τους.

Αιτήσεις  χρηματοδότησης μπορούν να υποβάλλουν μεμονωμένες επιχειρήσεις, ομάδες επιχειρήσεων, ή συμπράξεις επιχειρήσεων με ερευνητικούς οργανισμούς.

Οι προτάσεις θα πρέπει να προωθούν την έρευνα, την τεχνολογική ανάπτυξη και την καινοτομία και να εντάσσονται στις κατηγορίες:

α) Έρευνα και ανάπτυξη από ,

β) Συμπράξεις επιχειρήσεων με ερευνητικούς οργανισμούς,

γ) Αξιοποίηση ερευνητικών αποτελεσμάτων.

Η δράση «Ερευνώ – Δημιουργώ – Καινοτομώ» έχει προϋπολογισμό 280 εκατ €, θα ολοκληρωθεί σε 3 κύκλους και υλοποιείται από την Ειδική Υπηρεσία Διαχείρισης και Εφαρμογής Δράσεων ΕΤΑΚ.

Η ημερομηνία έναρξης ηλεκτρονικής υποβολής των αιτήσεων χρηματοδότησης στο Πληροφοριακό Σύστημα Κρατικών Ενισχύσεων – ΠΣΚΕ (www.ependyseis.gr/mis) ορίζεται για τον Α’ κύκλο, η Πέμπτη, 23 Μαρτίου και ώρα 15.00 με καταληκτική ημερομηνία την Τετάρτη, 17 Μαΐου 2017 και ώρα 16:00.

Σημειώνεται  ότι υπόδειγμα του εντύπου υποβολής, η Πρόσκληση και τα Παραρτήματά της, καθώς και το σχετικό Νομοθετικό και Κανονιστικό Πλαίσιο, είναι αναρτημένα στους δικτυακούς τόπους της ΕΥΔ ΕΠΑνΕΚ (www.antagonistikotita.gr)  και της EΥΔΕ ΕΤΑΚ (www.eyde-etak.gr).

Ειδικότερα, για ερωτήματα, οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να συμπληρώνουν το Υπόδειγμα Ερωτήσεων που είναι αναρτημένο στους ανωτέρω δικτυακούς τόπους και να το αποστέλλουν προς την ηλεκτρονική διεύθυνση unitA.eyde@gsrt.gr

Επιπλέον, για την υποβοήθηση των δυνητικών δικαιούχων στην υποβολή της Αίτησης Χρηματοδότησης στη Δράση «ΕΡΕΥΝΩ – ΔΗΜΙΟΥΡΓΩ – ΚΑΙΝΟΤΟΜΩ» μέσω του Πληροφοριακού Συστήματος Κρατικών Ενισχύσεων, η ΕΥΔΕ ΕΤΑΚ έχει αναπτύξει Εγχειρίδιο καθώς και αρχείο Συχνών Ερωτήσεων – Απαντήσεων (FAQs), τα οποία είναι επίσης αναρτημένα στους ανωτέρω δικτυακούς τόπους.

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ

9:30 – 10:00 Προσέλευση και εγγραφή συμμετεχόντων

10:00 – 10:15 Καλωσόρισμα  Γ. Πετράκος,

10:15 – 12:30

Πρωτοβουλίες και δράσεις της ΓΓΕΤ για την ενίσχυση της έρευνας και της καινοτομίας  Σ. Παυλέας, ΓΓΕΤ

Παρουσίαση Ενιαίας Δράσης «ΕΡΕΥΝΩ – ΔΗΜΙΟΥΡΓΩ – ΚΑΙΝΟΤΟΜΩ»

Εισηγητές : Ε. Πουλακάκη, προϊσταμένη ΕΥΔΕ ΕΤΑΚ   Μ. Κουτσοπούλου, στέλεχος Μονάδας Α΄ ΕΥΔΕ ΕΤΑΚ  Β. Γέρος, προϊστάμενος Μονάδας Β’ ΕΥΔΕ ΕΤΑΚ

12:30 – 13:30 Ερωτήσεις – Απαντήσεις

13:30 – 14:30 Παρουσίαση Πληροφοριακού Συστήματος Κρατικών Ενισχύσεων Εισηγητές  Μ. Κουτσοπούλου, στέλεχος Μονάδας Α΄ ΕΥΔΕ ΕΤΑΚ

Δήλωση Συμμετοχής στα email: a.lebesi@gsrt.gr ή p.floridi@gsrt.gr

Πληροφορίες : http://www.eyde-etak.gr/central.aspx?sId=119I428I1089I646I488772

PagasitikosNews logo

ΠΡΟΣΦΑΤΑ TWEETS

  • Υπογραφή σύμβασης για προώθηση ηλεκτροκίνησης στον Δήμο Νοτίου Πηλίου #ηλεκτροκίνηση - https://t.co/b06UOXwDOy -

  • Συνεργασία Δήμων Σκιάθου-Θεσσαλονίκης #ΔήμοςΘεσσαλονίκης #ΔήμοςΣκιάθου - https://t.co/pdhi5u2D5s -

  • Νέα  αρδευτικά δίκτυα στην Κάρλα από την Περιφέρεια Θεσσαλίας   #λίμνηΚάρλα - https://t.co/zoRFQlX82X -

"Αλιεύοντας" την είδηση