Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΕΛΛΑΔΑ » ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ » Ενημερωτική εκδήλωση για τις Ευκαιρίες Χρηματοδότησης και τις Συμβουλευτικές Δράσεις της EBRD στην Ελλάδα
Ενημερωτική εκδήλωση για τις Ευκαιρίες Χρηματοδότησης και τις Συμβουλευτικές Δράσεις της EBRD στην Ελλάδα

Ενημερωτική εκδήλωση για τις Ευκαιρίες Χρηματοδότησης και τις Συμβουλευτικές Δράσεις της EBRD στην Ελλάδα

Στο πλαίσιο της διευρυμένης ς του Διοικητικού Συμβουλίου του Συνδέσμου Βιομηχανιών Θεσσαλίας και Κεντρικής Ελλάδας, τη Δευτέρα 21 Ιανουαρίου και 15.30, πραγματοποιήθηκε στο ξενοδοχείο Volos Palace, στον Βόλο, ειδική ενημερωτική εκδήλωση κατά την οποία στελέχη της Ευρωπαϊκής Τράπεζας Ανασυγκρότησης και Ανάπτυξης (EBRD), παρουσίασαν τις Ευκαιρίες Χρηματοδότησης και τις Συμβουλευτικές Δράσεις που παρέχει η Ευρωπαϊκή Τράπεζα Ανασυγκρότησης και Ανάπτυξης (EBRD) στην Ελλάδα.

Χαιρετίζοντας την εκδήλωση, η πρόεδρος του Δ.Σ. του Συνδέσμου Ελένη Κολιοπούλου, αναφέρθηκε στο σημαντικό ρόλο που διαδραματίζουν οι μικρομεσαίες στην ενίσχυση της απασχόλησης, της καινοτομίας και της ανταγωνιστικότητας, αλλά και στην εξασφάλιση της κοινωνικής σταθερότητας.

Στην Ελλάδα, οι μικρομεσαίες συγκροτούν τη συντριπτική πλειονότητα της επιχειρηματικής δραστηριότητας και, ως εκ τούτου, για την επιβίωσή τους στο σημερινό παγκόσμιο ανταγωνιστικό περιβάλλον, απαιτείται συνεχής εκσυγχρονισμός στην παραγωγή και στη διαχείριση, καινοτόμες και , υιοθέτηση προηγμένων τεχνολογιών, δικτύωση και κυκλικές συνεργασίες και εύκολη πρόσβαση στη χρηματοδότηση.
Επίσης ανέφερε, ότι υπάρχουν πολύ ενθαρρυντικά στοιχεία που καταγράφουν ότι η Ελλάδα είναι 5η χ – προορισμός για επενδύσεις της EBRD παγκοσμίως, σύμφωνα με στοιχεία του Φεβρουαρίου 2018.

Ωστόσο, κλείνοντας τον χαιρετισμό της, η κα Κολιοπούλου επισήμανε ότι είναι σημαντικό για τη διασφάλιση της ς των ελληνικών επιχειρήσεων, να υπάρξει απλοποίηση και ευθυγράμμιση των διαθέσιμων εργαλείων και προγραμμάτων διευκόλυνσης της χρηματοδότησης, από τους εμπλεκόμενους εθνικούς και ευρωπαϊκούς .

Μετά το πέρας της ενημερωτικής εκδήλωσης, ακολούθησε η προγραμματισμένη Συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου με τα θέματα ημερήσιας διάταξης, η οποία έκλεισε με την καθιερωμένη Κοπή της τικης Βασιλόπιτας.

PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση