Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΕΛΛΑΔΑ » ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ » Έκκληση των Επιμελητηρίων Ελλάδος για σύναψη συμφωνίας
Έκκληση των Επιμελητηρίων Ελλάδος για σύναψη συμφωνίας

Έκκληση των Επιμελητηρίων Ελλάδος για σύναψη συμφωνίας

ΑΠΕ-ΜΠΕ

Εφιαλτική χαρακτηρίζει την κατάσταση στην οποία έχει περιέλθει η αγορά, η διοικούσα της Κεντρικής Ένωσης Επιμελητηρίων Ελλάδος η οποία συνεδρίασε σήμερα εκτάκτως, με αντικείμενο συζήτησης τις τελευταίες εξελίξεις στην ελληνική αγορά.

Ευχή σύσσωμου του επιχειρηματικού κόσμου, αναφέρεται ότι είναι, έστω και τώρα, να καταστεί δυνατή η σύναψη μιας ς με τους πιστωτές με αναπτυξιακή προοπτική που θα περιλαμβάνει και δέσμευση για την του χρέους, προκειμένου να επανέλθει σταδιακά σε λειτουργία το τραπεζικό σύστημα και να επανεκκινηθεί η αγορά.

«Ωστόσο, αν οδηγηθούμε τελικά σε δημοψήφισμα, τα επιμελητήρια και ο επιχειρηματικός κόσμος της χώρας κρούουν τον κώδωνα του κινδύνου για τις επιπτώσεις που θα έχει στην οικονομία και στην κοινωνία ένα ενδεχόμενο που θα καθιστά αδύνατη μια νέα παροχή βοήθειας προς τη χώρα μας από την ΕΕ», υπογραμμίζεται στην ανακοίνωση και προστίθεται ότι η χώρα έχει ανάγκη υποστηρικτικών κεφαλαίων, προκειμένου να μην οδηγηθεί σε μια τελεσίδικη , της οποίας θα είναι η αδυναμία πληρωμής από μέρους της ς όλων των υποχρεώσεών της και στο εσωτερικό της χώρας.

Η ΔΕ της ΚΕΕ καλεί την κυβέρνηση να κάνει όλες τις αναγκαίες ενέργειες, προκειμένου να αποφευχθούν όλες οι καταστροφικές συνέπειες και να μην οδηγηθεί η κοινωνία σε διχαστικά διλήμματα, θέτοντας υπεράνω όλων το συμφέρον της χώρας.

«Χωρίς νέα βοήθεια, στη συντριπτική τους πλειοψηφία οι μικρομεσαίες θα οδηγηθούν σε των εργασιών τους, πράγμα που σημαίνει και απώλεια εκατοντάδων χιλιάδων θέσεων ς» όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση.

 

 

πηγή:kathimerini.gr

 

PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση