Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΕΛΛΑΔΑ » ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ » Έκκληση των Επιμελητηρίων Ελλάδος για σύναψη συμφωνίας
Έκκληση των Επιμελητηρίων Ελλάδος για σύναψη συμφωνίας

Έκκληση των Επιμελητηρίων Ελλάδος για σύναψη συμφωνίας

ΑΠΕ-ΜΠΕ

Εφιαλτική χαρακτηρίζει την κατάσταση στην οποία έχει περιέλθει η , η διοικούσα της Κεντρικής Ένωσης Επιμελητηρίων Ελλάδος η οποία συνεδρίασε σήμερα εκτάκτως, με αντικείμενο συζήτησης τις τελευταίες εξελίξεις στην ελληνική .

Ευχή σύσσωμου του επιχειρηματικού κόσμου, αναφέρεται ότι είναι, έστω και τ, να καταστεί δυνατή η σύναψη μιας συμφωνίας με τους με αναπτυξιακή προοπτική που θα περιλαμβάνει και δέσμευση για την του χρέους, προκειμένου να επανέλθει σταδιακά σε λειτουργία το τραπεζικό σύστημα και να επανεκκινηθεί η αγορά.

«Ωστόσο, αν οδηγηθούμε τελικά σε , τα επιμελητήρια και ο επιχειρηματικός κόσμος της χς κρούουν τον κώδωνα του κινδύνου για τις επιπτώσεις που θα έχει στην και στην κοινωνία ένα ενδεχόμενο αποτέλεσμα που θα καθιστά αδύνατη μια νέα παροχή βοήθειας προς τη χώρα μας από την ΕΕ», υπογραμμίζεται στην ανακοίνωση και προστίθεται ότι η χώρα έχει ανάγκη υποστηρικτικών κεφαλαίων, προκειμένου να μην οδηγηθεί σε μια τελεσίδικη χρεοκοπία, αποτέλεσμα της οποίας θα είναι η αδυναμία πληρωμής από μέρους της Πολιτείας όλων των υποχρεώσεών της και στο εσωτερικό της χώρας.

Η ΔΕ της ΚΕΕ καλεί την κυβέρνηση να κάνει όλες τις αναγκαίες ενέργειες, προκειμένου να αποφευχθούν όλες οι καταστροφικές συνέπειες και να μην οδηγηθεί η κοινωνία σε διχαστικά διλήμματα, θέτοντας υπεράνω όλων το συμφέρον της χώρας.

«Χωρίς νέα βοήθεια, στη συντριπτική τους πλειοψηφία οι μικρομεσαίες θα οδηγηθούν σε διακοπή των εργασιών τους, πράγμα που σημαίνει και απώλεια εκατοντάδων χιλιάδων θέσεων εργασίας» όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση.

 

 

πηγή:kathimerini.gr

 

"Αλιεύοντας" την είδηση