Βρίσκεστε εδώ:  / ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ / Έκκληση των Επιμελητηρίων Ελλάδος για σύναψη συμφωνίας
Έκκληση των Επιμελητηρίων Ελλάδος για σύναψη συμφωνίας

Έκκληση των Επιμελητηρίων Ελλάδος για σύναψη συμφωνίας

ΑΠΕ-ΜΠΕ

Εφιαλτική χαρακτηρίζει την κατάσταση στην οποία έχει περιέλθει η αγορά, η διοικούσα επιτροπή της Κεντρικής Ένωσης Επιμελητηρίων Ελλάδος η οποία συνεδρίασε σήμερα εκτάκτως, με αντικείμενο συζήτησης τις τελευταίες εξελίξεις στην ελληνική αγορά.

Ευχή σύσσωμου του επιχειρηματικού κόσμου, αναφέρεται ότι είναι, έστω και τώρα, να καταστεί δυνατή η σύναψη μιας συμφωνίας με τους πιστωτές με αναπτυξιακή προοπτική που θα περιλαμβάνει και δέσμευση για την αναδιάρθρωση του χρέους, προκειμένου να επανέλθει σταδιακά σε λειτουργία το τραπεζικό σύστημα και να επανεκκινηθεί η αγορά.

«Ωστόσο, αν οδηγηθούμε τελικά σε δημοψήφισμα, τα επιμελητήρια και ο επιχειρηματικός κόσμος της χώρας κρούουν τον κώδωνα του κινδύνου για τις επιπτώσεις που θα έχει στην οικονομία και στην ένα ενδεχόμενο που θα καθιστά αδύνατη μια νέα παροχή βοήθειας προς τη χώρα μας από την ΕΕ», υπογραμμίζεται στην ανακοίνωση και προστίθεται ότι η χώρα έχει ανάγκη υποστηρικτικών κεφαλαίων, προκειμένου να μην οδηγηθεί σε μια τελεσίδικη χρεοκοπία, αποτέλεσμα της οποίας θα είναι η αδυναμία πληρωμής από μέρους της Πολιτείας όλων των υποχρεώσεών της και στο εσωτερικό της χώρας.

Η ΔΕ της καλεί την κυβέρνηση να κάνει όλες τις αναγκαίες ενέργειες, προκειμένου να αποφευχθούν όλες οι καταστροφικές συνέπειες και να μην οδηγηθεί η σε διχαστικά διλήμματα, θέτοντας υπεράνω όλων το συμφέρον της χώρας.

«Χωρίς νέα βοήθεια, στη συντριπτική τους πλειοψηφία οι θα οδηγηθούν σε των εργασιών τους, πράγμα που σημαίνει και απώλεια εκατοντάδων χιλιάδων θέσεων εργασίας» όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση.

 

 

πηγή:kathimerini.gr

 

"Αλιεύοντας" την είδηση