Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΕΛΛΑΔΑ » ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ » Έγκριση παράτασης του καθεστώτος εγγυήσεων των ελληνικών τραπεζών
Έγκριση παράτασης του καθεστώτος εγγυήσεων των ελληνικών τραπεζών

Έγκριση παράτασης του καθεστώτος εγγυήσεων των ελληνικών τραπεζών

Με βάση τους κνόνες περί κρτικών ενισχύσεων, η Ευρωπαϊκή Επιτροπή ενέκρινε την παράταση του καθεστώτος εγγυήσεων των ελληνικών χρηματοπιστωτικών ιδρυμάτων μέχρι τις 31 Δεκεμβρίου .

Αν και η κατάσταση όσον αφορά τη των ελληνικών τραπεζών βελτιώνεται σταδιακά, η Επιτροπή διαπίστωσε ότι η εξάμηνη παράταση του καθεστώτος εγγυήσεων συνάδει με τους κανόνες για τις κρατικές ενισχύσεις στις τράπεζες κατά τη διάρκεια της ς, επειδή η παράταση του μέτρου είναι στοχευμένη, αναλογική, περιορισμένης χρονικής διάρκειας και περιορισμένου πεδίου εφαρμογής. Κατά τη διάρκεια της εφαρμογής των κανόνων για τις κρατικές ενισχύσεις των τραπεζών λόγω της κρίσης, η Επιτροπή εγκρίνει τα καθεστώτα εγγυήσεων των υποχρεώσεων των τραπεζών για διαδοχικές εξαμηνιαίες περιόδους προκειμένου να είναι σε θέση να παρακολουθεί τις εξελίξεις και να προσαρμόζει τις προϋποθέσεις αναλόγως.

Το καθεστώς εγγυήσεων εγκρίθηκε αρχικά το οέμβριο του 2008. Η ισχύς της ς του καθεστώτος παρατάθηκε αρκετές φορές, για τελευταία φορά το Δεκέμβριο του 2015 μέχρι το τέλος Ιουνίου .

Περισσότερες πληροφορίες είναι διαθέσιμες στον ιστότοπο της Επιτροπής για τονανταγωνισμό, και συγκεκριμένα στο μητρώο υποθέσεων με αριθμό υπόθεσης SA.45629.

PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση