Βρίσκεστε εδώ:  / ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ / Έγκριση παράτασης του καθεστώτος εγγυήσεων των ελληνικών τραπεζών
Έγκριση παράτασης του καθεστώτος εγγυήσεων των ελληνικών τραπεζών

Έγκριση παράτασης του καθεστώτος εγγυήσεων των ελληνικών τραπεζών

Με βάση τους κανόνες περί κρατικών ενισχύσεων, η Ευρωπαϊκή Επιτροπή ενέκρινε την του καθεστώτος εγγυήσεων των ελληνικών χρηματοπιστωτικών ιδρυμάτων μέχρι τις 31 Δεκεμβρίου .

Αν και η κατάσταση όσον αφορά τη των ελληνικών τραπεζών βελτιώνεται σταδιακά, η Επιτροπή διαπίστωσε ότι η εξάμηνη του καθεστώτος εγγυήσεων συνάδει με τους κανόνες για τις κρατικές ενισχύσεις στις κατά τη διάρκεια της κρίσης, επειδή η του μέτρου είναι στοχευμένη, αναλογική, περιορισμένης χρονικής διάρκειας και περιορισμένου πεδίου εφαρμογής. Κατά τη διάρκεια της εφαρμογής των κανόνων για τις κρατικές ενισχύσεις των τραπεζών λόγω της κρίσης, η Επιτροπή εγκρίνει τα καθεστώτα εγγυήσεων των υποχρεώσεων των τραπεζών για διαδοχικές εξαμηνιαίες περιόδους προκειμένου να είναι σε θέση να παρακολουθεί τις εξελίξεις και να προσαρμόζει τις προϋποθέσεις αναλόγως.

Το καθεστώς εγγυήσεων εγκρίθηκε αρχικά το Νοέμβριο του 2008. Η ισχύς της έγκρισης του καθεστώτος παρατάθηκε αρκετές φορές, για τελευταία φορά το Δεκέμβριο του 2015 μέχρι το τέλος Ιουνίου .

Περισσότερες πληροφορίες είναι διαθέσιμες στον ιστότοπο της Επιτροπής για τονανταγωνισμό, και συγκεκριμένα στο μητρώο υποθέσεων με αριθμό υπόθεσης SA.45629.

PagasitikosNews logo

ΠΡΟΣΦΑΤΑ TWEETS

  • Η ΠΠΜ απαιτεί μετρήσεις για #διοξίνες στο Βόλο και παύση της καύσης σκουπιδιών #διοξίνες - https://t.co/tt396b1rMI -

  • Στην εκδήλωση της Πανθεσσαλικής Στέγης για τον Παπαδιαμάντη η αντιπεριφερειάρχης ΠΕΜΣ - https://t.co/ZZTHlCiVge… -

  • Όμιλος δημοσιογραφίας στο πρότυπο Γυμνάσιο Βόλου #όμιλοςδημοσιογραφίας #πρότυποΓυμνάσιοΒόλου - https://t.co/2Sv5uZg1iA -

"Αλιεύοντας" την είδηση