Βρίσκεστε εδώ:  / ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ / ΔΝΤ: Ανοιχτό σε πληρωμή και των 4 δόσεων στο τέλος Ιουνίου
ΔΝΤ: Ανοιχτό σε πληρωμή και των 4 δόσεων στο τέλος Ιουνίου

ΔΝΤ: Ανοιχτό σε πληρωμή και των 4 δόσεων στο τέλος Ιουνίου

Το ΔΝΤ θα επιτρέψει στην Αθήνα να αποπληρώσει όλες μαζί τις δόσεις του Ιουνίου στο τέλος του μήνα. Σύμφωνα με ανώτατη πηγή του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου, εφ όσον η Αθήνα υποβάλλει το σχετικό αίτημα, το ΔΝΤ δείχνει διατεθειμένο να το εγκρίνει, παρέχοντας κάποιο βαθμό ευελιξίας στην ελληνική κυβέρνηση, ως προς την δαχείριση των ταμειακών διαθεσίμων της χώρας εως ότου υπάρξει η συμφωνία.

Σε αυτή την περίπτωση αποδραματοποιείται το σενάριο της μη πληρωμής της πρώτης δόσης την Παρασκευή 5 Ιουνίου στην περίπτωση που δεν επιτευχθεί η συμφωνία. Παράλληλα,  η κυβέρνησει θα μπορέσει να εξασφαλίσει πιό εύκολα τα κεφάλαια για να καλύψει μισθούς και συντάξεις, εξασφαλίζοντας χρόνο για περαιτέρω διαπραγματεύσεις.

Οι δόσεις του Ιουνίου είναι αυτή της Παρασκευής, 5 Ιουνίου, ύψους 300 εκατ. ευρώ,  της Παρασκευής, 12 Ιουνίου, ύψους περίπου 350 εκατ. ευρώ, της 16ης (περίπου 560 εκατ. ευρώ) και της 19ης (350 εκατ. ευρώ). Σύμφωνα με πληροφορίες, η κυβέρνηση έχει εξασφαλίσει την αποπληρωμή των δύο πρώτων δόσεων.

 

πηγή:kathimerini.gr

PagasitikosNews logo

ΠΡΟΣΦΑΤΑ TWEETS

  • Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης περιοχές σε Καρδίτσα και Λευκάδα – Συνεχίζονται οι έρευνες στο Μουζάκι… - https://t.co/7DjtMKl1or -

  • Κορωνοϊός: Νέο ρεκόρ με 453 κρούσματα - https://t.co/IknU5doEl5 -

  • 24ωρη γραμμή Ελλάδας-Τουρκίας για αποφυγή σύγκρουσεων - https://t.co/U50QcgjZHF -

"Αλιεύοντας" την είδηση