Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΚΟΙΝΩΝΙΑ » ΕΡΓΑΣΙΑΚΑ » Διάψευση για διακοπή του ΕΣΠΑ
Διάψευση για διακοπή του ΕΣΠΑ

Διάψευση για διακοπή του ΕΣΠΑ

Σε διευκρινιστική δήλωση για τα προγράμματα του ΕΣΠΑ τα οποία «είναι ξεκάθαρο ότι οι Κανονισμοί των διαρθρωτικών ταμείων δε προβλέπουν τους, άρα είναι ψευδές ότι η επιση του θα δημιουργήσει τέτοιον κίνδυνο», προέβη ο γ.γ. Δημοσίων Επενδύσεων ΕΣΠΑ, Αλέξης Χαρίτσης.

Σύμφωνα με τα όσα υποστηρίζει, το «» αποτελούν τη μοναδική για την υλο προγραμμάτων με ισχυρά θετικό κοινωνικό και οικονομικό αποτύπωμα στη χ μας.

Μεταξύ άλλων ο κ. Χαρίτσης αναφέρει:

«Το δημοψήφισμα της 5ης Ιουλίου, ως συνταγματικά κατοχυρωμένη διαδικασία έκφρασης της λαϊκής βούλησης, θα δώσει ισχυρό μήνυμα σεβασμού της δημοκρατίας και θα επιβεβαιώσει τη θέληση του ελληνικού λαού για αξιοπρέπεια και ανάσχεση των πολιτικών ς.

Η και η δημοσιονομική ασφυξία ανατρέπουν τα οφέλη των παρεμβάσεων του ΕΣΠΑ, μην επιτρέποντας να υπάρξει χώρος για δημόσιες επενδυτικές πρωτοβουλίες, που θα πολλαπλασίαζαν το στην οικονομία και την κοινωνία. Προκύπτει δε το οξύμωρο, να υιοθετούνται πολιτικές διάλυσης του κοινωνικού ιστού και την ίδια στιγμή πόροι των διαρθρωτικών ταμείων να δεσμεύονται για την αντιμετώπιση των καταστροφικών συνεπειών αυτών ακριβώς των πολιτικών. Ας το καταλάβουν όλοι ότι η υφεσιακή λογική ανατρέπει τις πολιτικές συνοχής και ακυρώνει το λόγο ύπαρξης των διαρθρωτικών ταμείων».

 

πηγή:kathimerini.gr

PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση