Βρίσκεστε εδώ:  / ΕΡΓΑΣΙΑΚΑ / ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ / Διάψευση για διακοπή του ΕΣΠΑ
Διάψευση για διακοπή του ΕΣΠΑ

Διάψευση για διακοπή του ΕΣΠΑ

Σε διευκρινιστική δήλωση για τα προγράμματα του τα οποία «είναι ξεκάθαρο ότι οι Κανονισμοί των διαρθρωτικών ταμείων δε προβλέπουν διακοπή τους, άρα είναι ψευδές ότι η επικράτηση του θα δημιουργήσει τέτοιον κίνδυνο», προέβη ο γ.γ. Δημοσίων Επενδύσεων ΕΣΠΑ, Αλέξης Χαρίτσης.

Σύμφωνα με τα όσα υποστηρίζει, το «ΌΧΙ» αποτελούν τη μοναδική επιλογή για την υλοποίηση προγραμμάτων με ισχυρά θετικό κοινωνικό και οικονομικό αποτύπωμα στη χώρα μας.

Μεταξύ άλλων ο κ. Χαρίτσης αναφέρει:

«Το δημοψήφισμα της 5ης Ιουλίου, ως συνταγματικά κατοχυρωμένη διαδικασία έκφρασης της λαϊκής βούλησης, θα δώσει ισχυρό μήνυμα σεβασμού της δημοκρατίας και θα επιβεβαιώσει τη θέληση του ελληνικού λαού για αξιοπρέπεια και ανάσχεση των πολιτικών λιτότητας.

Η και η δημοσιονομική ασφυξία ανατρέπουν τα οφέλη των παρεμβάσεων του ΕΣΠΑ, μην επιτρέποντας να υπάρξει χώρος για δημόσιες επενδυτικές πρωτοβουλίες, που θα πολλαπλασίαζαν το αποτέλεσμα στην και την κοινωνία. Προκύπτει δε το οξύμωρο, να υιοθετούνται πολιτικές διάλυσης του κοινωνικού ιστού και την ίδια στιγμή πόροι των διαρθρωτικών ταμείων να δεσμεύονται για την αντιμετώπιση των καταστροφικών συνεπειών αυτών ακριβώς των πολιτικών. Ας το καταλάβουν όλοι ότι η υφεσιακή λογική ανατρέπει τις πολιτικές συνοχής και ακυρώνει το λόγο ύπαρξης των διαρθρωτικών ταμείων».

 

πηγή:kathimerini.gr

PagasitikosNews logo

ΠΡΟΣΦΑΤΑ TWEETS

  • Διημερίδα για το τουριστικό προϊόν στη Σκιάθο από το Επιμελητήριο Μαγνησίας #Σκιάθος… - https://t.co/h3NuKiRktJ -

  • Συγκέντρωση του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Μαγνησίας στον Βόλο #ΣΥΡΙΖΑΠΣΜαγνησίας - https://t.co/RjLD4n3XCN -

  • Η Νίκη Βόλου σε λαϊκό αγώνα δρόμου #ΓΣΝΙΚΗΒΟΛΟΥ - https://t.co/6KvtNctsLa -

"Αλιεύοντας" την είδηση