Βρίσκεστε εδώ:  / ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ / Χρηματοδότηση της Συνεταιριστικής Τράπεζας Καρδίτσας με 2 εκατ. ευρώ
Χρηματοδότηση της Συνεταιριστικής Τράπεζας Καρδίτσας με 2 εκατ. ευρώ

Χρηματοδότηση της Συνεταιριστικής Τράπεζας Καρδίτσας με 2 εκατ. ευρώ

Από την Αναπτυξιακή Τράπεζα του Συμβουλίου της Ευρώπης

Σε συνέχεια εντατικής προετοιμασίας, αλλά και κοπιώδους τεχνικής προεργασίας, την Τρίτη το πρωί ο της Τράπεζας Ανάπτυξης του Συμβουλίου της Ευρώπης (CEB) Rolf Wenzel και ο πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου της Συνεταιριστικής Τράπεζας Καρδίτσας  Γεώργιος Μπούκης υπέγραψαν, παρουσία του υπουργού Οικονομικών Χρήστου Σταϊκούρα, δανειακή σύμβαση ύψους 2 εκατ. ευρώ, η οποία θα διευκολύνει την τοπικών πολύ μικρών, μικρών και μεσαίων επιχειρήσεων σε χρηματοδότηση, με έμφαση στις πολύ μικρές επιχειρήσεις.

Στην εν λόγω εκδήλωση, συμμετείχε και ο γενικός γραμματέας Οικονομικής Πολιτικής του Υπουργείου Οικονομικών,  Χρήστος Τριαντόπουλος, καθώς οι αρμόδιες υπηρεσίες της Γενικής Γραμματείας που προΐσταται συμμετείχαν ενεργά -σε ένα πλαίσιο ευρύτερης συνεργασίας- στην ολοκλήρωση της διαδικασίας δανειοδότησης της Συνεταιριστικής Τράπεζας Καρδίτσας από την Αναπτυξιακή Τράπεζα του Συμβουλίου της Ευρώπης.

Σε αυτό το πλαίσιο, ο κ. Χρήστος Τριαντόπουλος σημείωσε ότι «[…] η Συνεταιριστική Τράπεζας της Καρδίτσας, μία εύρωστη και δυναμική συνεταιριστική τράπεζα, αποκτά ακόμα ένα χρηματοδοτικό εργαλείο για τη στήριξη της μικρής και μικρομεσαίας επιχειρηματικότητας, αλλά και των εργαζομένων αυτής, στην και στη κυρίως. Πρόκειται για ένα χρηματοδοτικό εργαλείο με έμφαση στην ενίσχυση της αυτοαπασχόλησης, στη διατήρηση και θέσεων εργασίας, καθώς και στην ενίσχυση της κοινωνικής συνοχής σε , διευκολύνοντας την των πολύ μικρών, μικρών και μεσαίων επιχειρήσεων στη χρηματοδότηση με σκοπό την ανάπτυξη των επιχειρηματικών τους δραστηριοτήτων, καθώς και την εύρεση κεφαλαίου κίνησης. Προς αυτή την κατεύθυνση, το στέκεται αρωγός και συνεργάζεται όπου απαιτείται για τη στήριξη τέτοιων πρωτοβουλιών, με σημαντικό αντίκτυπο στην τοπική και περιφερειακή οικονομία […]».

Όπως σημειώνεται στο σχετικό δελτίο τύπου από το , η χρηματοδότηση της CEB θα βοηθήσει τη , μία από τις έξι συνεταιριστικές τράπεζες στην Ελλάδα, να συνεχίσει να υποστηρίζει τις δραστηριότητές της στον τομέα της δανειοδότησης επιχειρήσεων – ιδίως στη , την τρίτη πολυπληθέστερη της Ελλάδας, η οποία εμφανίζει υψηλά ποσοστά ανεργίας, και σε μικρότερη έκταση στις γειτονικές Περιφέρειες Ηπείρου και Κεντρικής Ελλάδας.

Πολύ μικρές επιχειρήσεις, συμπεριλαμβανομένων νεοφυών (start-ups), γυναικών επιχειρηματιών, μικροϊδιοκτητών, συνεργατικών και κοινωνικών επιχειρήσεων, θα επωφεληθούν από την ενισχυμένη πρόσβαση σε χρηματοδότηση. Σε μια περίοδο που η πανδημία του κορωναϊού ασκεί πίεση στις τοπικές επιχειρήσεις, οι οποίες αποτελούν μακράν την κυριότερη πηγή απασχόλησης στην Ελλάδα, η πρώτη συνεργασία μεταξύ της CEB και της Συνεταιριστικής Τράπεζας Καρδίτσας θα συμβάλει στην ανάπτυξη των υφιστάμενων και των νέων επιχειρήσεων στην περιοχή και, συνεπώς, θα προωθήσει τη και τη διατήρηση θέσεων εργασίας, καθώς και την κοινωνική συνοχή.

PagasitikosNews logo

ΠΡΟΣΦΑΤΑ TWEETS

  • Εξαπάτηση πολιτών υπό το πρόσχημα επένδυσης χρημάτων σε κρυπτονομίσματα #Bitcoin - https://t.co/swekvZHt9X -

  • Ενεργειακή αναβάθμιση του Λυκείου Αργαλαστής #ΛύκειοΑργαλαστής - https://t.co/S8qtMYHE2I -

  • Πανηγύρεις Αγίας Παρασκευής #ενορίαΑγίαςΠαρασκευής - https://t.co/FdFdhi4XWB -

"Αλιεύοντας" την είδηση