Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΕΛΛΑΔΑ » ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ » Χρ. Τριαντόπουλος: Ξεκίνησε η υποβολή αιτήσεων για την Επιστρεπτέα Προκαταβολή ΙΙΙ
Χρ. Τριαντόπουλος: Ξεκίνησε η υποβολή αιτήσεων για την Επιστρεπτέα Προκαταβολή ΙΙΙ

Χρ. Τριαντόπουλος: Ξεκίνησε η υποβολή αιτήσεων για την Επιστρεπτέα Προκαταβολή ΙΙΙ

Από την Τρίτη, 13 Οκτωβρίου, τέθηκε σε λειτουργία η εφαρμογή της ηλεκτρονικής πλατφόρμας myBusinessSupport της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων (), προκειμένου οι επιχειρήσεις που έχουν υποβάλει οριστική αίτηση εκδήλωσης ενδιαφέροντος για την Επιστρεπτέα Προκαταβολή ΙΙΙ να υποβάλουν αίτηση χορήγησης της χρηματοδοτικής ενίσχυσης.

«Μέχρι στιγμής, 174.027 επιχειρήσεις έχουν καταθέσει οριστική αίτηση εκδήλωσης ενδιαφέροντος, κάτι που επιβεβαιώνει τη μεγάλη απήχηση που έχει το συγκεκριμένο μέτρο χρηματοδοτικής στήριξης της ς ανάμεσα στις επιχειρήσεις», επισημαίνει ο ς Πολιτικής του Υπουργείου Οικονομικών, Χρήστος Τριαντόπουλος, προσθέτοντας: «Υπενθυμίζουμε ότι η συνολική διαθέσιμη χρηματοδότησης στο πλαίσιο του τρίτου κύκλου της Επιστρεπτέας Προκαταβολής ανέρχεται σε 1,5 δισ. και ως εκ τούτου αυτό το μέτρο δίνει μία σημαντική ανάσα ς στις επωφελούμενες επιχειρήσεις».

Όσον αφορά στη διαδικασία αίτησης και χορήγησης της ενίσχυσης, ο κ. Τριαντόπουλος διευκρινίζει: «Οι ενδιαφερόμενες επιχειρήσεις καλούνται να υποβάλουν έως τις 26 Οκτωβρίου αίτηση για τη χορήγηση της Επιστρεπτέας Προκαταβολής στην πλατφόρμα myBusinessSupport. Στη συνέχεια, η αιτούσα επιχείρηση ενημερώνεται ψηφιακά από την αναφορικά με την έγκριση ή απόρριψη της αίτησής της.

Το ποσό της ενίσχυσης καταβάλλεται εφάπαξ στον τραπεζικό λογαριασμό ΙΒΑΝ της δικαιούχου επιχείρησης. Η ΑΑΔΕ, βάσει των στοιχείων που έχουν υποβληθεί στην πλατφόρμα myBusinessSupport, επεξεργάζεται τα στοιχεία και τα διασταυρώνει με άλλα στοιχεία που έχει στη διάθεσή της και στη συνέχεια πριν από την πληρωμή δημιουργεί αναλυτική κατάσταση δικαιούχων επιχειρήσεων και συγκεντρωτική κατάσταση των επιχειρήσεων, που περιλαμβάνει το συνολικό προς πληρωμή ποσό.

Σε αυτό το σημείο, να επαναλάβουμε ότι η ενίσχυση με τη μορφή της επιστρεπτέας προκαταβολής είναι ακατάσχετη, αφορολόγητη και δεν συμψηφίζεται με οποιαδήποτε οφειλή».
Λεπτομέρειες για τη διαδικασία και τις προϋποθέσεις χορήγησης ενίσχυσης στο πλαίσιο της Επιστρεπτέας Προκαταβολής ΙΙΙ είναι διαθέσιμες στην υπ' αρ. Γ 233/2020 κοινή υπουργική των Υπουργών Οικονομικών και Ανάπτυξης και Επενδύσεων ( Β' 4471/11.10.2020).

PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση