Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΕΛΛΑΔΑ » ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ » Χρ. Τριαντόπουλος: Το Υπουργείο Οικονομικών έχει διαθέσει 35 εκατ. ευρώ σε επιχειρήσεις στη Μαγνησία
Χρ. Τριαντόπουλος: Το Υπουργείο Οικονομικών έχει διαθέσει 35 εκατ. ευρώ σε επιχειρήσεις στη Μαγνησία

Χρ. Τριαντόπουλος: Το Υπουργείο Οικονομικών έχει διαθέσει 35 εκατ. ευρώ σε επιχειρήσεις στη Μαγνησία

Στο πλαίσιο της αντιμετώπισης των επιπτώσεων της ς του κορωναϊού, το Υπουργείο Οικονομικών, σύμφωνα με τα στοιχεία της ΑΑΔΕ, έχει διαθέσει μέσω των σχημάτων της αποζημίωσης ειδικού σκοπού και της επιστρεπτέας προκαταβολής, μέχρι σήμερα, περίπου 2,3 δισ. στο σύνολο της χς.

Ο γενικός γραμματέας Οικονομικής Πολιτικής του Υπουργείου Οικονομικών Χρήστος Τριαντόπουλος, στο πλαίσιο της κατανομής των πόρων ανά ΔΟΥ, σημείωσε τα παρακάτω: «Κατά την περίοδο υλος των μέτρων αντιμετώπισης των επιπτώσεων της ς του κορονοϊού σε επιχειρήσεις και μικρά αφεντικά, το Υπουργείο Οικονομικών έχει διαθέσει, σύμφωνα με τα τελευταία διαθέσιμα στοιχεία, προς δικαιούχους της ς περίπου 35 εκατ. μέσω τόσο του σχήματος της ειδικής αποζημίωσης, όσο και του σχήματος της επιστρεπτέας προκαταβολής, με τις πληρωμές του δεύτερου κύκλου της τελευταίας να συνεχίζονται.

Συγκεκριμένα, από το σχήμα της ειδικής αποζημίωσης χορηγήθηκαν 10,2 εκατ. ευρώ και από το σχήμα της επιστρεπτέας προκαταβολής έχουν χορηγηθεί 24,7 εκατ. ευρώ. Ειδικότερα, αξίζει να σημειωθεί ότι από τους δύο κύκλους του σχήματος της επιστρεπτέας προκαταβολής έχουν χρηματοδοτηθεί πάρα πολλές επιχειρήσεις (περισσότερα από 2.500 ΑΦΜ).

Επίσης, πρέπει να τονιστεί η σημαντική αύξηση που παρατηρήθηκε, κατά τον δεύτερο κύκλο της επιστρεπτέας προκαταβολής, στις χορηγήσεις προς επιχειρήσεις που υπάγονται στη ΔΟΥ της Ν. Ιωνίας – Βόλου.

Ειδικότερα, τα ποσά προς τις επιχειρήσεις αυτές κατά τον δεύτερο κύκλο αυξήθηκαν σε σχέση με τον πρώτο κύκλο κατά 260%, φτάνοντας τα 7,4 εκατ. ευρώ έναντι 2 εκατ. ευρώ.

Πρόκειται για επιχειρήσεις περιοχών εκτός Βόλου (πχ. Πήλιο, Β. Σποράδες) με έντονη τουριστική και εποχική δραστηριότητα.

Οι πληρωμές του δεύτερου κύκλου της επιστρεπτέας προκαταβολής συνεχίζονται, ενώ, όπως έχει ανακοινωθεί, σχεδιάζεται και τρίτος κύκλος -για την περίοδο Ιουνίου και Ιουλίου- με χαρακτηριστικά και στοιχεία που θα διευρύνουν την περίμετρο των δικαιούχων, αυξάνοντας τον συνολικό προϋπολογισμό του χρηματοδοτικού σχήματος στα 3 δισ. ευρώ προς μικρές και μικρομεσαίες επιχειρήσεις.

Και συνεχίζουμε, λαμβάνοντας υπόψη τις εξελίξεις, αλλά και τις ανάγκες σε επιχειρήσεις ώστε να στηριχθεί η απασχόληση και οι θέσεις ς, σε ένα πλαίσιο συνεχούς συνς και ς με όλους τους παραγωγικούς και κοινωνικούς φορείς».

PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση