Βρίσκεστε εδώ:  / ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ / Χρ. Τριαντόπουλος: Στους νέους κύκλους της Επιστρεπτέας Προκαταβολής, το 50% δεν θα επιστρέφεται
Χρ. Τριαντόπουλος: Στους νέους κύκλους της Επιστρεπτέας Προκαταβολής, το 50% δεν θα επιστρέφεται

Χρ. Τριαντόπουλος: Στους νέους κύκλους της Επιστρεπτέας Προκαταβολής, το 50% δεν θα επιστρέφεται

 

Το δεύτερο κύμα της πανδημίας έκανε ήδη την εμφάνισή του, αναγκάζοντας την κυβέρνηση να λάβει μέτρα για την προστασία των πολιτών, αλλά και να υλοποιήσει μία νέα σειρά πρωτοβουλιών για τη στήριξη των επιχειρήσεων και των εργαζομένων που πλήττονται από τη διάδοση της νόσου COVID-19.

«Το , λειτουργώντας με μεθοδικότητα και σύνεση, έχει κρατήσει τις απαραίτητες ‘εφεδρείες’, προκειμένου να στηρίξει τις επιχειρήσεις και τους εργαζομένους που πλήττονται από το νέο κύμα του κορωναϊού.

Τώρα που είναι σε εξέλιξη το δεύτερο κύμα της πανδημίας, το Υπουργείο ξεκινά μία νέα δέσμη μέτρων, ανάμεσα στα οποία δεσπόζει η Επιστρεπτέα Προκαταβολή», επισημαίνει σχετικά ο Οικονομικής Πολιτικής του Υπουργείου Οικονομικών, Χρήστος Τριαντόπουλος.

Ο ίδιος προσθέτει: «Κατά τους τρεις πρώτους κύκλους της Επιστρεπτέας Προκαταβολής, οι επιχειρήσεις έλαβαν χρηματοδοτική στήριξη που ξεπέρασε τα 3 δισ. .

Ειδικά για τις επιχειρήσεις της Μαγνησίας, εάν συνυπολογιστούν και οι πόροι από την , διοχετεύθηκαν περισσότερα από 53 εκατ. , τα οποία και αυξάνονται όσο συνεχίζονται οι πληρωμές του τρίτου κύκλου της Επιστρεπτέας Προκαταβολής. Όσον αφορά στην Επιστρεπτέα Προκαταβολή 4, αυτή θα χορηγηθεί τον τρέχοντα μήνα, με βάση την πτώση τζίρου κατά την περίοδο Σεπτεμβρίου-Οκτωβρίου.

Η Επιστρεπτέα Προκαταβολή 5 θα χορηγηθεί τον Δεκέμβριο, με βάση την πτώση τζίρου και του Νοεμβρίου. Θα πρέπει, επίσης, να επισημανθεί ότι και για τις δύο καινούργιες φάσεις της Επιστρεπτέας Προκαταβολής, το 50% της κάθε ενίσχυσης δεν επιστρέφεται.

Επιπρόσθετα, οι επιχειρήσεις που έχουν κλείσει ή κλείνουν με κρατική εντολή τον Οκτώβριο και μέχρι τις 10 Νοεμβρίου, δικαιούνται να συμμετάσχουν στην Επιστρεπτέα Προκαταβολή 4, ανεξαρτήτως της πτώσης του τζίρου τους, αρκεί να έχουν ως ελάχιστο τζίρο αναφοράς 300 ευρώ.

Επίσης, αποκτούν, πλέον, δικαίωμα συμμετοχής και οι νέες επιχειρήσεις. Οι ατομικές επιχειρήσεις χωρίς εργαζόμενους θα λάβουν σταθερό 1.000 ευρώ στην Επιστρεπτέα Προκαταβολή 4 και έως 1.000 ευρώ στην Επιστρεπτέα

Προκαταβολή 5, λαμβάνοντας υπόψη τον μαθηματικό τύπο. Για τις υπόλοιπες επιχειρήσεις, ισχύει ο μαθηματικός τύπος, με κατώτατο όριο τα 1.000 ευρώ.

Τέλος, ειδικά για τις επιχειρήσεις που έχει ανασταλεί ή θα ανασταλεί η λειτουργία τους με κρατική εντολή τον Οκτώβριο και μέχρι τις 10 Νοεμβρίου, θα λάβουν, στην Επιστρεπτέα Προκαταβολή 4, οι μεν ατομικές επιχειρήσεις χωρίς εργαζόμενους σταθερό 2.000 ευρώ ανεξαρτήτως μαθηματικού τύπου, ενώ για τις υπόλοιπες επιχειρήσεις ισχύει ο μαθηματικός τύπος, με κατώτατο όριο τα 2.000 ευρώ. Το κόστος όλων των μέτρων που ανακοίνωσε το περασμένο Σάββατο ο Υπουργός Οικονομικών, κ. Χρήστος , ανέρχεται σε 1,5 δισ. ευρώ για τον Νοέμβριο και σε 2,3 δισ. ευρώ έως το τέλος του έτους».

PagasitikosNews logo

ΠΡΟΣΦΑΤΑ TWEETS

  • Π.Π.Μ.: Νέα περιβαλλοντική απειλή για το Βόλο και τον Παγασητικό; #ΠαγασητικόςΚόλπος - https://t.co/Y5IXiecESK -

  • Υπόγειοι αγωγοί 15 χλμ για την άρδευση 8.110 στρεμμάτων γης στα Φάρσαλα #γεωργικήάρδευση - https://t.co/CupvFdBrjD -

  • Δολωματικοί ψεκασμοί για την καταπολέμηση του δάκου της ελιάς στο Κεραμίδι - https://t.co/VOWW20Dz8Q… -

"Αλιεύοντας" την είδηση