Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΕΛΛΑΔΑ » ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ » Χρ. Τριαντόπουλος: Στους νέους κύκλους της Επιστρεπτέας Προκαταβολής, το 50% δεν θα επιστρέφεται
Χρ. Τριαντόπουλος: Στους νέους κύκλους της Επιστρεπτέας Προκαταβολής, το 50% δεν θα επιστρέφεται

Χρ. Τριαντόπουλος: Στους νέους κύκλους της Επιστρεπτέας Προκαταβολής, το 50% δεν θα επιστρέφεται

 

Το δεύτερο κύμα της πανδημίας έκανε ήδη την εμφάνισή του, αναγκάζοντας την να λάβει μέτρα για την προστασία των πολιτών, αλλά και να υλοποιήσει μία νέα σειρά πρωτοβουλιών για τη στήριξη των επιχειρήσεων και των εργαζομένων που πλήττονται από τη διάδοση της νόσου COVID-19.

«Το Υπουργείο Οικονομικών, λειτουργώντας με μεθοδικότητα και σύνεση, έχει κρατήσει τις απαραίτητες ‘εφεδρείες', προκειμένου να στηρίξει τις επιχειρήσεις και τους εργαζομένους που πλήττονται από το νέο κύμα του κορωναϊού.

Τώρα που είναι σε εξέλιξη το δεύτερο κύμα της πανδημίας, το Υπουργείο ξεκινά μία νέα δέσμη μέτρων, ανάμεσα στα οποία δεσπόζει η Επιστρεπτέα Προκαταβολή», επισημαίνει σχετικά ο γενικός γραμματέας Οικονομικής Πολιτικής του Υπουργείου Οικονομικών, .

Ο ίδιος προσθέτει: «Κατά τους τρεις πρώτους κύκλους της Επιστρεπτέας Προκαταβολής, οι επιχειρήσεις έλαβαν χρηματοδοτική στήριξη που ξεπέρασε τα 3 δισ. .

Ειδικά για τις επιχειρήσεις της , εάν συνυπολογιστούν και οι πόροι από την ειδικού σκοπού, διοχετεύθηκαν περισσότερα από 53 εκατ. , τα οποία και αυξάνονται όσο συνεχίζονται οι πληρωμές του τρίτου κύκλου της Επιστρεπτέας Προκαταβολής. Όσον αφορά στην Επιστρεπτέα Προκαταβολή 4, αυτή θα χορηγηθεί τον τρέχοντα μήνα, με βάση την πτώση τζίρου κατά την περίοδο Σεπτεμβρίου-Οκτωβρίου.

Η Επιστρεπτέα Προκαταβολή 5 θα χορηγηθεί τον Δεκέμβριο, με βάση την πτώση τζίρου και του Νοεμβρίου. Θα πρέπει, επίσης, να επισημανθεί ότι και για τις δύο καινούργιες φάσεις της Επιστρεπτέας Προκαταβολής, το 50% της κάθε ενίσχυσης δεν επιστρέφεται.

Επιπρόσθετα, οι επιχειρήσεις που έχουν κλείσει ή κλείνουν με κρατική εντολή τον Οκτώβριο και μέχρι τις 10 Νοεμβρίου, δικαιούνται να συμμετάσχουν στην Επιστρεπτέα Προκαταβολή 4, ανεξαρτήτως της πτώσης του τζίρου τους, αρκεί να έχουν ως ελάχιστο τζίρο ς 300 ευρώ.

Επίσης, αποκτούν, πλέον, δικαίωμα συμμετοχής και οι νέες επιχειρήσεις. Οι ατομικές επιχειρήσεις χωρίς εργαζόμενους θα λάβουν σταθερό ποσό 1.000 ευρώ στην Επιστρεπτέα Προκαταβολή 4 και έως 1.000 ευρώ στην Επιστρεπτέα

Προκαταβολή 5, λαμβάνοντας υπόψη τον μαθηματικό τύπο. Για τις υπόλοιπες επιχειρήσεις, ισχύει ο τύπος, με κατώτατο όριο τα 1.000 ευρώ.

Τέλος, ειδικά για τις επιχειρήσεις που έχει ανασταλεί ή θα ανασταλεί η λειτουργία τους με κρατική εντολή τον Οκτώβριο και μέχρι τις 10 Νοεμβρίου, θα λάβουν, στην Επιστρεπτέα Προκαταβολή 4, οι μεν ατομικές επιχειρήσεις χωρίς εργαζόμενους σταθερό ποσό 2.000 ευρώ ανεξαρτήτως μαθηματικού τύπου, ενώ για τις υπόλοιπες επιχειρήσεις ισχύει ο τύπος, με κατώτατο όριο τα 2.000 ευρώ. Το κόστος όλων των μέτρων που ανακοίνωσε το περασμένο Σάββατο ο , κ. Χρήστος Σταϊκούρας, ανέρχεται σε 1,5 δισ. ευρώ για τον Νοέμβριο και σε 2,3 δισ. ευρώ έως το τέλος του έτους».

[Fancy_Facebook_Comments language="el_GR"]
"Αλιεύοντας" την είδηση