Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΕΛΛΑΔΑ » ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ » Χρ. Τριαντόπουλος: Ρεκόρ χρηματοδότησης της χώρας από την Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων για το 2020
Χρ. Τριαντόπουλος: Ρεκόρ χρηματοδότησης της χώρας από την Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων για το 2020

Χρ. Τριαντόπουλος: Ρεκόρ χρηματοδότησης της χώρας από την Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων για το 2020

Στ 2,8 δισ. ευρώ νήλθε η αξία των χρηματοδοτικών συμφωνιών που υπογράφτηκαν την προηγούμενη χρονιά από τον Όμιλο της Ευρωπαϊκής Τράπεζας Επενδύσεων (ΕΤΕπ) για στην .

Παράλληλα, οι συνολικές εγκρίσεις χρηματοδότησης επενδυτικών σχεδίων, κατά το 2020, ξεπέρασαν τα 4,3 δισ. ευρώ. «Πρόκειται για επι-ρεκόρ στην ιστορία της δραστηριοποίησης της ΕΤΕπ στη χώρα μας, επιβεβαιώνοντας τον ρόλο της Τράπεζας ως σημαντικού χρηματοδοτικού εταίρου για την . Μέσα στην ιδιαίτερα δύσκολη συγκυρία που δημιούργησε η πανδημία, τα κονδύλια της ΕΤΕπ συνέβαλαν, μεταξύ άλλων, στη στήριξη των μικρομεσαίων επιχειρήσεων απέναντι στην κρίση COVID-19, στη χρηματοδότηση της γεωργίας και της βιοοικονομίας, στην ενίσχυση των επενδύσεων σε έργα πράσινης μετάβασης, μεταφορών και αστικής ανάπτυξης, καθώς και στη χρηματοδότηση σημαντικών έργων υποδομών», επισημαίνει σχετικά ο γενικός Οικονομικής Πολιτικής του Υπουργείου Οικονομικών, Χρήστος Τριαντόπουλος, ο οποίος είναι, επίσης, μέλος της Ελεγκτικής Επιτροπής της ΕΤΕπ.

«Όσον αφορά, δε, στα νέα χρηματοδοτικά προγράμματα, η ΕΤΕπ ενέκρινε πέρυσι πρόσθετη χρηματοδότηση ύψους 4,3 δισ. ευρώ για μελλοντικές στην Ελλάδα, ενισχύοντας σημαντικά το αναπτυξιακό δυναμικό της χώρας μας. Η χρηματοδότηση του Ομίλου της Τράπεζας στην Ελλάδα κατά την προηγούμενη χρονιά ήταν η τρίτη υψηλότερη μεταξύ των κρατών-μελών της Ευρωπαϊκής Ένωσης, ως ποσοστό του ΑΕΠ. Επιπλέον, η Ελλάδα καταλαμβάνει τη δεύτερη υψηλότερη θέση στην Ευρωπαϊκή Ένωση ως προς τις κατά κεφαλήν υπογραφές συμβάσεων με την ΕΤΕπ», αναφέρει ο κ. Τριαντόπουλος και προσθέτει: «Αξίζει, επίσης, να σημειωθεί ότι εκτός από το χρηματοδοτικό σκέλος της συνς με την ΕΤΕπ, ιδιαίτερη σημασία έχει και η εισροή τεχνογνωσίας. Είναι χαρακτηριστικό πως ο Βέρνερ Χόγιερ, πρόεδρος της ΕΤΕπ, επεσήμανε ότι οι ειδικοί του Ομίλου συνεισφέρουν με παγκόσμιες βέλτιστες πρακτικές, για να βοηθήσουν ώστε οι επενδύσεις στην Ελλάδα να αποδώσουν περισσότερο. Πρόθεση του Υπουργείου Οικονομικών είναι να διατηρήσει αυτή την καλή συν με την ΕΤΕπ, προκειμένου να υποστηριχθούν οι παραγωγικές επενδύσεις στη χώρα, κάτι που συνιστά, άλλωστε, και προτεραιότητα της Κυβέρνησης».

PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση