Βρίσκεστε εδώ:  / ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ / Χρ. Τριαντόπουλος: Ρεκόρ χρηματοδότησης της χώρας από την Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων για το 2020
Χρ. Τριαντόπουλος: Ρεκόρ χρηματοδότησης της χώρας από την Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων για το 2020

Χρ. Τριαντόπουλος: Ρεκόρ χρηματοδότησης της χώρας από την Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων για το 2020

Στα 2,8 δισ. ευρώ ανήλθε η αξία των χρηματοδοτικών συμφωνιών που υπογράφτηκαν την προηγούμενη χρονιά από τον Όμιλο της Ευρωπαϊκής Τράπεζας Επενδύσεων (ΕΤΕπ) για επενδύσεις στην Ελλάδα.

Παράλληλα, οι συνολικές εγκρίσεις χρηματοδότησης επενδυτικών σχεδίων, κατά το 2020, ξεπέρασαν τα 4,3 δισ. ευρώ. «Πρόκειται για επιδόσεις-ρεκόρ στην ιστορία της δραστηριοποίησης της ΕΤΕπ στη χώρα μας, επιβεβαιώνοντας τον ρόλο της Τράπεζας ως σημαντικού χρηματοδοτικού εταίρου για την Ελλάδα. Μέσα στην ιδιαίτερα δύσκολη συγκυρία που δημιούργησε η πανδημία, τα κονδύλια της ΕΤΕπ συνέβαλαν, μεταξύ άλλων, στη στήριξη των μικρομεσαίων επιχειρήσεων απέναντι στην κρίση COVID-19, στη της γεωργίας και της βιοοικονομίας, στην ενίσχυση των επενδύσεων σε έργα πράσινης μετάβασης, μεταφορών και αστικής ανάπτυξης, καθώς και στη σημαντικών έργων υποδομών», επισημαίνει σχετικά ο γενικός γραμματέας Οικονομικής Πολιτικής του Υπουργείου Οικονομικών, Χρήστος Τριαντόπουλος, ο οποίος είναι, επίσης, μέλος της Ελεγκτικής Επιτροπής της ΕΤΕπ.

«Όσον αφορά, δε, στα νέα χρηματοδοτικά προγράμματα, η ΕΤΕπ ενέκρινε πέρυσι πρόσθετη ύψους 4,3 δισ. ευρώ για μελλοντικές επενδύσεις στην Ελλάδα, ενισχύοντας σημαντικά το αναπτυξιακό δυναμικό της χώρας μας. Η του Ομίλου της Τράπεζας στην Ελλάδα κατά την προηγούμενη χρονιά ήταν η τρίτη υψηλότερη μεταξύ των κρατών-μελών της Ευρωπαϊκής Ένωσης, ως ποσοστό του ΑΕΠ. Επιπλέον, η Ελλάδα καταλαμβάνει τη δεύτερη υψηλότερη θέση στην Ευρωπαϊκή Ένωση ως προς τις κατά κεφαλήν υπογραφές συμβάσεων με την ΕΤΕπ», αναφέρει ο κ. Τριαντόπουλος και προσθέτει: «Αξίζει, επίσης, να σημειωθεί ότι εκτός από το χρηματοδοτικό σκέλος της συνεργασίας με την ΕΤΕπ, ιδιαίτερη σημασία έχει και η εισροή τεχνογνωσίας. Είναι χαρακτηριστικό πως ο Βέρνερ Χόγιερ, πρόεδρος της ΕΤΕπ, επεσήμανε ότι οι ειδικοί του Ομίλου συνεισφέρουν με παγκόσμιες βέλτιστες πρακτικές, για να βοηθήσουν ώστε οι επενδύσεις στην Ελλάδα να αποδώσουν περισσότερο. Πρόθεση του Υπουργείου Οικονομικών είναι να διατηρήσει αυτή την καλή συνεργασία με την ΕΤΕπ, προκειμένου να υποστηριχθούν οι παραγωγικές επενδύσεις στη χώρα, κάτι που συνιστά, άλλωστε, και προτεραιότητα της Κυβέρνησης».

PagasitikosNews logo

ΠΡΟΣΦΑΤΑ TWEETS

  • Ένα τραυματισμένο γκραν σλαμ - https://t.co/4wMOLzrRL4 -

  • Καταγγελία για βιασμό στη Θεσσαλονίκη: Για μεγάλο κύκλωμα μιλά ο δικηγόρος της 24χρονης - https://t.co/oGBGHyGd8R -

  • Λύση συνεργασίας με Γιάννη Λάλα #ΠΑΕΟλυμπιακόςΒόλου1937 - https://t.co/RU9lxn4LxN -

"Αλιεύοντας" την είδηση