Βρίσκεστε εδώ:  / ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ / Χρ. Τριαντόπουλος: Μέτρα στήριξης επιχειρήσεων και εργαζομένων για τον Απρίλιο
Χρ. Τριαντόπουλος: Μέτρα στήριξης επιχειρήσεων και εργαζομένων για τον Απρίλιο

Χρ. Τριαντόπουλος: Μέτρα στήριξης επιχειρήσεων και εργαζομένων για τον Απρίλιο

Την επέκταση των μέτρων στήριξης των επιχειρήσεων και των εργαζομένων και για τον μήνα Απρίλιο ανακοίνωσε το οικονομικό επιτελείο της Κυβέρνησης, σε με το και Κοινωνικών Υποθέσεων, καθώς η πανδημία συνεχίζει να πλήττει την οικονομία μέσω των μέτρων περιορισμού για την αποτροπή της διάδοσής της.

«Στις 11 Μαρτίου, το Υπουργείο Οικονομικών ανακοίνωσε ένα νέο πακέτο ύψους 2,5 δισ. ευρώ για τη ενίσχυση των εργαζομένων και την προστασία των θέσεων εργασίας, δίνοντας ιδιαίτερη έμφαση στις μικρομεσαίες . Στα μέτρα συμπεριλαμβάνονταν η βελτίωση των όρων της Επιστρεπτέας Προκαταβολής 1 έως 3 και η επικείμενη έναρξη του έβδομου κύκλου της, η δρομολόγηση νέου προγράμματος επιδότησης δανείων για («Γέφυρα»), η επέκταση της αναστολής φορολογικών υποχρεώσεων και φυσικά η εισαγωγή ενός νέου καθεστώτος για την επιδότηση των παγίων δαπανών.

Επίσης, το Υπουργείο Οικονομικών ανακοίνωσε μία πρόσθετη δέσμη μέτρων ύψους περίπου 1 δισ. ευρώ, προκειμένου να εντείνουμε τις προσπάθειες στήριξης των επιχειρήσεων και των εργαζομένων τους μέσα σε αυτή την τόσο δύσκολη συγκυρία», αναφέρει χαρακτηριστικά ο γενικός γραμματέας Οικονομικής Πολιτικής του Υπουργείου Οικονομικών, Χρήστος Τριαντόπουλος.

Ο κ. Χρήστος Τριαντόπουλος, ειδικότερα, σημειώνει ότι «για τον Απρίλιο, το Υπουργείο Οικονομικών προωθεί τα εξής μέτρα:

Πρώτον, αναστέλλεται η πληρωμή δόσεων ρυθμισμένων φορολογικών εισφορών για τις στις οποίες έχουν επιβληθεί περιοριστικά μέτρα και πλήττονται άμεσα,. Η δόση μεταφέρεται στο τέλος της ρύθμισης.

Δεύτερον, αυτές οι επιχειρήσεις δικαιούνται υποχρεωτική μείωση ενοικίου κατά 100% στα επαγγελματικά τους ακίνητα.

Για τα φυσικά πρόσωπα και τα νομικά πρόσωπα που εκμισθώνουν ακίνητα στις επιχειρήσεις αυτές, θα καταβληθεί στο 80% και 60% αντίστοιχα του μισθώματος. Παράλληλα, για τους εργαζόμενους που η σύμβαση εργασίας τους τίθεται σε , δίνεται η δυνατότητα έκπτωσης ενοικίου 40% για την κύρια και τη φοιτητική των εξαρτώμενων μελών αυτών. Ακόμη, συνεχίζεται η υποχρεωτική έκπτωση ενοικίου 40%για τις επιχειρήσεις που ανήκουν στη διευρυμένη λίστα πληττόμενων ΚΑΔ Απριλίου.

Τρίτον, δρομολογείται υπό προϋποθέσεις η καταβολή διπλής αποζημίωσης στους ιδιοκτήτες ακινήτων εντός του 2ου δεκαήμερου του Απριλίου, για τους μήνες Φεβρουάριο και Μάρτιο.

Τέταρτον, αναστέλλονται για τις πληττόμενες επιχειρήσεις οι προθεσμίες λήξης, εμφάνισης και πληρωμής οφειλόμενων από αυτές αξιογράφων (επιταγών, συναλλαγματικών, γραμματίων σε διαταγή) κατά 30 ημέρες, για προθεσμίες που λήγουν έως τις 30 Απριλίου 2021. Αντίστοιχα, παρατείνονται οι προθεσμίες καταβολής των βεβαιωμένων οφειλών από δηλώσεις ΦΠΑ για τους κομιστές αξιογράφων, βάσει κριτηρίων.

Εξυπακούεται ότι η Κυβέρνηση και το Υπουργείο Οικονομικών παρακολουθούν στενά τις εξελίξεις και παραμένουν σε ετοιμότητα προκειμένου να παρέμβουν στοχευμένα και αποτελεσματικά όπου προκύπτει ανάγκη. Παράλληλα, όμως, συνεχίζεται με ταχείς ρυθμούς ο σχεδιασμός για το μέλλον. Το Υπουργικό Συμβούλιο ενέκρινε τη Δευτέρα το Εθνικό Σχέδιο Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας, μέσω του οποίου -και σε συνδυασμό και με τα κεφάλαια του Πολυετούς Δημοσιονομικού Πλαισίου- έχουμε μία μοναδική ευκαιρία να στρέψουμε τη χώρα μας προς ένα νέο αναπτυξιακό πρότυπο, που θα εξασφαλίσει ποιοτικές θέσεις εργασίας και των επενδύσεων, δίνοντας ιδιαίτερη έμφαση στην ψηφιοποίηση του κράτους και του ιδιωτικού τομέα, αλλά και στην πράσινη οικονομία. Είναι χαρακτηριστικό πως το Εθνικό Σχέδιο Ανάκαμψης μπορεί να δώσει ώθηση στο ελληνικό ΑΕΠ κατά 7% και να δημιουργήσει 180.000-200.000 νέες, διατηρήσιμες θέσεις εργασίας».

PagasitikosNews logo

ΠΡΟΣΦΑΤΑ TWEETS

  • Επίσκεψη Κ. Παπανάτσιου στο Γενικό Νοσοκομείο Βόλου - https://t.co/B36k77kdFI -

  • Νέα δρομολόγια του Αστικού ΚΤΕΛ Βόλου - https://t.co/0TmwG2yYVX -

  • Διαδικτυακό Βιωματικό Εργαστήριο για Γονείς από την «Πρόταση Ζωής» - https://t.co/HzJCwlHcPn -

"Αλιεύοντας" την είδηση