Βρίσκεστε εδώ:  / ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ / Χρ. Τριαντόπουλος: Λύση στη φορολόγηση των αναδρομικών των συνταξιούχων
Χρ. Τριαντόπουλος: Λύση στη φορολόγηση των αναδρομικών των συνταξιούχων

Χρ. Τριαντόπουλος: Λύση στη φορολόγηση των αναδρομικών των συνταξιούχων

Το Υπουργείο Οικονομικών κατέθεσε νομοθετική ρύθμιση στη Βουλή για να δώσει λύση στο πρόβλημα με τα αναδρομικά ποσά συντάξεων, για τα οποία οι συνταξιούχοι κλήθηκαν να πληρώσουν φόρο. «Πρόκειται για μία πρωτοβουλία για την οποία είχε ήδη ενημερώσει η και για την οποία είχαμε δεσμευτεί απέναντι στους συνταξιούχους, ακόμα και στο πλαίσιο των συναντήσεών μας στη Μαγνησία», σχολίασε σχετικά ο , γενικός Οικονομικής Πολιτικής.

Το μέτρο αφορά σε ένα μεγάλο ποσοστό αναδρομικών συντάξεων που εισπράχθηκαν το 2013 από τους δικαιούχους, οι οποίοι όμως δεν συμπεριέλαβαν τα συγκεκριμένα ποσά στη φορολογική τους δήλωση, με αποτέλεσμα να τους καταλογιστεί . Ανάμεσα σε αυτές τις περιπτώσεις προέκυψαν και ορισμένες πράξεις προσδιορισμού φόρου που εκδόθηκαν, παρά το γεγονός ότι τα εισοδήματα αυτά είχαν συμπεριληφθεί από τους φορολογουμένους στις δηλώσεις που είχαν υποβάλει.

«Με τη νομοθετική ρύθμιση, η ανταποκρίνεται στην ανησυχία μίας μερίδας συνταξιούχων συμπολιτών μας», ανέφερε σχετικά ο κ. Τριαντόπουλος και συμπλήρωσε: «Έτσι, θα δοθεί η δυνατότητα να διορθωθούν τα εκκαθαριστικά, είτε μετά από αίτηση του φορολογουμένου, είτε από την ίδια την ».

Η νέα διαδικασία θα δώσει τη δυνατότητα στη φορολογική να προβεί σε διορθωτική παρέμβαση για να διασφαλιστεί η φορολόγηση των σχετικών ποσών στη χρήση στην οποία πράγματι ανάγονται, και όχι συνολικά στο έτος στο οποίο εισπράχθηκαν.

Προβλέπεται, επίσης, ότι δεν θα επιβληθούν πρόστιμα, ενώ μειώνονται σημαντικά οι επιβαλλόμενες προσαυξήσεις στους συνταξιούχους που έλαβαν καθυστερημένα την πρώτη τους , για τα μη δηλωθέντα αναδρομικά τους.

PagasitikosNews logo

ΠΡΟΣΦΑΤΑ TWEETS

  • Το Lab Art yard στην αυλή του Τσαλαπάτα ξεκινάει με δυναμικό τριήμερο συναυλιών #LabArt - https://t.co/SKyefhU2K0 -

  • Έναρξη υποβολής συμμετοχών για το Βραβείο Δημοσιογραφίας Daphne Caruana Galizia - https://t.co/uyPdAbjw8N… -

  • Οικονομική μετακίνηση για νέους από τις Αστικές Συγκοινωνίες Βόλου #ΑστικέςΣυγκοινωνίεςΒόλου - https://t.co/RXSQBs16kO -

"Αλιεύοντας" την είδηση