Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΕΛΛΑΔΑ » ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ » Χρ. Τριαντόπουλος: Η ΕΤΕπ στηρίζει το Εθνικό Σχέδιο Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας
Χρ. Τριαντόπουλος: Η ΕΤΕπ στηρίζει το Εθνικό Σχέδιο Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας

Χρ. Τριαντόπουλος: Η ΕΤΕπ στηρίζει το Εθνικό Σχέδιο Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας

Η Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων (ΕΤΕπ) συμφώνησε να συμβάλει στη διαχείριση επενδύσεων ύψους 5 δισ. , στο πλαίσιο της υλοποίησης του Εθνικού Σχεδίου Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας « 2.0». Πρόκειται για την πρώτη συμφωνία του είδους που υπεγράφη μεταξύ της ΕΤΕπ και κράτους-μέλους της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Ο Οικονομικής Πολιτικής του Υπουργείου Οικονομικών, , ο οποίος είναι και μέλος της Ελεγκτικής Επιτροπής της ΕΤΕπ, δήλωσε σχετικά: «Για μία ακόμα φορά, η Ελληνική Κυβέρνηση επιδεικνύει την ετοιμότητά της να διαχειριστεί με πλήρη αποτελεσματικότητα κάθε διαθέσιμο πόρο για να οδηγήσει την ελληνική εκτός ς, θέτοντας τα θεα για διατηρήσιμη ανάπτυξη χωρίς αποκλεισμούς. Έτσι, αφού συνέταξε εγκαίρως ένα πλήρες Σχέδιο Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας, το “ 2.0”, με ένα πλούσιο μείγμα προτάσεων για μεταρρυθμίσεις και επενδύσεις, η Κυβέρνηση, μέσω του αναπληρωτή υπουργού Οικονομικών,  Θεόδωρου Σκυλακάκη, και παρουσία του υπουργού Οικονομικών, Χρήστου Σταϊκούρα, υπέγραψε μία συμφωνία με την ΕΤΕπ, βάσει της οποίας η τελευταία θα συμβάλει στη διαχείριση επενδύσεων ύψους 5 δισ. , στο πλαίσιο της υλοποίησης του Σχεδίου Ανάκαμψης.

Ειδική βαρύτητα θα δοθεί σε δράσεις για το κλίμα, τη μετάβαση στην και τον ψηφιακό μετασχηματισμό, μαζί με άλλους τομείς που αντικατοπτρίζουν τις κοινωνικές και οικονομικές προτεραιότητες στη χώρα μας.

Η συμφωνία έχει ιδιαίτερη σημασία και σε ουσιαστικό και σε συμβολικό επίπεδο, καθώς είναι η πρώτη συμφωνία που υπογράφει η ΕΤΕπ με κράτος-μέλος με σκοπό να το βοηθήσει στην υλοποίηση του Εθνικού Σχεδίου Ανάκαμψης. Ειδικοί της ΕΤΕπ σε τεχνικά, χρηματοοικονομικά και περιβαλλοντικά θέματα θα εντοπίσουν έργα υψηλού αντίκτυπου, τομείς προτεραιότητας και αποτελεσματικές χρηματοοικονομικές δομές, προκειμένου να διασφαλιστεί η βέλτιστη αξιοποίηση της νέας ευρωπαϊκής χρηματοδοτικής και δανειοδοτικής στήριξης για την Ελλάδα, με σκοπό να περιοριστούν οι κοινωνικές και οικονομικές επιπτώσεις της πανδημίας του κορωαϊού.

Σε ένα εποικοδομητικό κλίμα, συνεργαζόμαστε στενά με τους εταίρους μας, προκειμένου να βοηθήσουμε τη χώρα μας να αλλάξει πρόσωπο και να αντιμετωπίσει με αυτοπεποίθηση τις νέες εξελίξεις».

Αυτή η νέα πρωτοβουλία ενισχύει περαιτέρω την ισχυρή και σταθερή συμμετοχή του Ομίλου της ΕΤΕπ στην Ελλάδα. Πέρυσι, η Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων και το Ευρωπαϊκό Ταμείο Επενδύσεων παρείχαν νέα στήριξη-ρεκόρ ύψους 2,8 δισ. ευρώ για ιδιωτικές και δημόσιες επενδύσεις υψηλού αντίκτυπου στην Ελλάδα.

PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση