Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΕΛΛΑΔΑ » ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ » Χρ. Τριαντόπουλος: Φορολογικές διευκολύνσεις για τους πολίτες ώστε να ανταποκριθούν στις υποχρεώσεις τους
Χρ. Τριαντόπουλος: Φορολογικές διευκολύνσεις για τους πολίτες ώστε να ανταποκριθούν στις υποχρεώσεις τους

Χρ. Τριαντόπουλος: Φορολογικές διευκολύνσεις για τους πολίτες ώστε να ανταποκριθούν στις υποχρεώσεις τους

Η κυβέρνηση κι το οικονομικό της επιτελείο, έχοντς πλήρη συναίσθηση της δύσκολης πραγματικότητας που καλούνται να αντιμετωπίσουν όλοι οι φορολογούμενοι, προχωρά σε φορολογικές διευκολύνσεις για τους πολίτες ώστε να ανταποκριθούν στις υποχρεώσεις τους, όπως ανακοίνωσε πρώτος ο πρωθ.

Συγκεκριμένα αποφασίστηκε και δρομολογείται η θέσπιση δόσεων των φορολογικών υποχρεώσεων που έχουν ανασταλεί λόγω του κορωναϊού, ενώ αυξάνονται οι για την εξόφληση διάφορων φορολογικών υποχρεώσεων των πολιτών και των επιχειρήσεων. «Καταλαβαίνουμε τις δυσκολίες που αντιμετωπίζουν οι φορολογούμενοι, καθώς η που έχει προκαλέσει ο κορωναϊός δεν έχει αφήσει κανέναν ανεπηρέαστο. Έτσι, πρόκειται να υιοθετήσουμε σύντομα μία σειρά μέτρων, προκειμένου να διευκολύνουμε τους φορολογούμενους για να ανταποκριθούν στις φορολογικές τους υποχρεώσεις», σημείωσε σχετικά ο  , γενικός γραμματέας Οικονομικής Πολιτικής του Υπουργείου Οικονομικών.

Πιο συγκεκριμένα, το Υπουργείο Οικονομικών θα υλοποιήσει τα εξής :

  1. Θέσπιση 12 άτοκων δόσεων ή 24 χαμηλότοκων δόσεων για όλες τις φορολογικές οφειλές (φυσικών και νομικών προσώπων), οι οποίες τελούν σε αναστολή από τον Μάρτιο έως τον Σεπτέμβριο, ενώ η αποπληρωμή θα αρχίσει από το 2021.

  2. Εξόφληση του ΕΦΙΑ σε έξι μηνιαίες , έναντι πέντε, που ίσχυε μέχρι τώρα για τους ιδιοκτήτες ακινήτων.

  3. Εξόφληση του φόρου εισοδήματος φυσικών προσώπων σε οκτώ μηνιαίες δόσεις αντί για τρεις διμηνιαίες δόσεις, που ίσχυε μέχρι τώρα.

  4. Εξόφληση του φόρου εισοδήματος για τις επιχειρήσεις σε οκτώ μηνιαίες δόσεις αντί για έξι, που ίσχυε μέχρι τώρα.

Παράλληλα, θεσπίζεται έκπτωση 2%, σε περίπτωση εφάπαξ εξόφλησης του φόρου εισοδήματος φυσικών προσώπων, προκειμένου να δοθεί ένα κίνητρο για την πληρωμή ολόκληρου του ποσού. «Αυτές οι πρωτοβουλίες έρχονται σε συνέχεια μίας σειράς φορολογικών παρεμβάσεων για την ελάφρυνση εργαζομένων, εργοδοτών και ιδιοκτητών ακινήτων κατά την περίοδο της έξαρσης της πανδημίας του κορωναϊού και εντάσσονται στην ευρύτερη προσπάθεια της κυβέρνησης να ανακουφίσει πολίτες και επιχειρήσεις που έχουν πληγεί από την . Και προς αυτή την κατεύθυνση θα συνεχιστεί ο σχεδιασμός και η υλοποίηση ρεαλιστικών και ορθολογικών μέτρων», ανέφερε ο κ. Τριαντόπουλος.

PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση