Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΕΛΛΑΔΑ » ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ » Χρ. Τριαντόπουλος: Φορολογικές διευκολύνσεις για τους πολίτες ώστε να ανταποκριθούν στις υποχρεώσεις τους
Χρ. Τριαντόπουλος: Φορολογικές διευκολύνσεις για τους πολίτες ώστε να ανταποκριθούν στις υποχρεώσεις τους

Χρ. Τριαντόπουλος: Φορολογικές διευκολύνσεις για τους πολίτες ώστε να ανταποκριθούν στις υποχρεώσεις τους

Η κυβέρνηση και το οικονομικό της επιτελείο, έχοντας πλήρη συναίσθηση της δύσκολης πραγματικότητας που καλούνται να αντιμετωπίσουν όλοι οι φορολογούμενοι, προχωρά σε φορολογικές διευκολύνσεις για τους πολίτες ώστε να ανταποκριθούν στις υποχρεώσεις τους, όπως ανακοίνωσε πρώτος ο πρωθυπουργός.

Συγκεκριμένα αποφασίστηκε και δρομολογείται η θέσπιση δόσεων των φορολογικών υποχρεώσεων που έχουν ανασταλεί λόγω του κορωναϊού, ενώ αυξάνονται οι δόσεις για την εξόφληση διάφορων φορολογικών υποχρεώσεων των πολιτών και των επιχειρήσεων. «Καταλαβαίνουμε τις δυσκολίες που αντιμετωπίζουν οι φορολογούμενοι, καθώς η κρίση που έχει προκαλέσει ο κορωναϊός δεν έχει αφήσει κανέναν ανεπηρέαστο. Έτσι, πρόκειται να υιοθετήσουμε σύντομα μία σειρά μέτρων, προκειμένου να διευκολύνουμε τους φορολογούμενους για να ανταποκριθούν στις φορολογικές τους υποχρεώσεις», σημείωσε σχετικά ο  Χρήστος Τριαντόπουλος, γενικός γραμματέας Οικονομικής Πολιτικής του Υπουργείου Οικονομικών.

Πιο συγκεκριμένα, το Υπουργείο Οικονομικών θα υλοποιήσει τα εξής μέτρα:

  1. Θέσπιση 12 άτοκων δόσεων ή 24 χαμηλότοκων δόσεων για όλες τις φορολογικές οφειλές (φυσικών και νομικών προσώπων), οι οποίες τελούν σε αναστολή από τον Μάρτιο έως τον Σεπτέμβριο, ενώ η αποπληρωμή θα αρχίσει από το 2021.

  2. Εξόφληση του ΕΝΦΙΑ σε έξι μηνιαίες δόσεις, έναντι πέντε, που ίσχυε μέχρι τώρα για τους ιδιοκτήτες ακινήτων.

  3. Εξόφληση του φόρου εισοδήματος φυσικών προσώπων σε οκτώ μηνιαίες δόσεις αντί για τρεις διμηνιαίες δόσεις, που ίσχυε μέχρι τώρα.

  4. Εξόφληση του φόρου εισοδήματος για τις επιχειρήσεις σε οκτώ μηνιαίες δόσεις αντί για έξι, που ίσχυε μέχρι τώρα.

Παράλληλα, θεσπίζεται έκπτωση 2%, σε περίπτωση εφάπαξ εξόφλησης του φόρου εισοδήματος φυσικών προσώπων, προκειμένου να δοθεί ένα κίνητρο για την πληρωμή ολόκληρου του ποσού. «Αυτές οι πρωτοβουλίες έρχονται σε συνέχεια μίας σειράς φορολογικών παρεμβάσεων για την ελάφρυνση εργαζομένων, εργοδοτών και ιδιοκτητών ακινήτων κατά την περίοδο της έξαρσης της πανδημίας του κορωναϊού και εντάσσονται στην ευρύτερη προσπάθεια της κυβέρνησης να ανακουφίσει πολίτες και επιχειρήσεις που έχουν πληγεί από την κρίση. Και προς αυτή την κατεύθυνση θα συνεχιστεί ο σχεδιασμός και η υλοποίηση ρεαλιστικών και ορθολογικών μέτρων», ανέφερε ο κ. Τριαντόπουλος.

PagasitikosNews logo

ΠΡΟΣΦΑΤΑ TWEETS

  • Διημερίδα για το τουριστικό προϊόν στη Σκιάθο από το Επιμελητήριο Μαγνησίας #Σκιάθος… - https://t.co/h3NuKiRktJ -

  • Συγκέντρωση του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Μαγνησίας στον Βόλο #ΣΥΡΙΖΑΠΣΜαγνησίας - https://t.co/RjLD4n3XCN -

  • Η Νίκη Βόλου σε λαϊκό αγώνα δρόμου #ΓΣΝΙΚΗΒΟΛΟΥ - https://t.co/6KvtNctsLa -

"Αλιεύοντας" την είδηση