Βρίσκεστε εδώ:  / ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ / Μπλόκο ΔΝΤ στα χρήματα Ελλήνων ξενοδόχων
Μπλόκο ΔΝΤ στα χρήματα Ελλήνων ξενοδόχων

Μπλόκο ΔΝΤ στα χρήματα Ελλήνων ξενοδόχων

Στελέχη μεγάλου αμερικάνικου Ταξιδιωτικού Ομίλου των ΗΠΑ ενημέρωσαν Έλληνες ξενοδόχους ότι στη περίπτωση που τους καταβάλλουν τα οφειλόμενα χρήματα από κρατήσεις του προηγούμενου μήνα θα δεσμευθούν υπέρ του ΔΝΤ.

Στη καταγγελία αυτή προέβη πριν από λίγο ο Πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ξενοδόχων και Αντιπρόεδρος του Συνδέσμου Ελληνικών Τουριστικών Επιχειρήσεων κ. Γιάννης Ρέτσος μεταφέροντας ότι τα στελέχη του Ταξιδιωτικού Ομίλου είχαν σχετική ενημέρωση για την εξέλιξη αυτή από αρμόδια υπηρεσία των ΗΠΑ ως αποτέλεσμα της μη αποπληρωμής της δόσης του δανείου προς το ΔΝΤ.

Όπως ανέφερε στην «Κ» ο κ. Ρέτσος οι Έλληνες ξενοδόχοι ενημέρωσαν τους συνεργάτες τους στις ΗΠΑ ότι δεν επιθυμούν την καταβολή των οφειλομένων στη παρούσα φάση προσδοκώντας ότι θα βρεθεί κάποια λύση με το ΔΝΤ και δεν θα γίνει δέσμευση των χρημάτων τους. Η εξέλιξη αυτή όπως σχολίασε ο κ. Ρέτσος δυσχεραίνει τις συναλλαγές των τουριστικών επιχειρηματιών και όχι μόνο με εταιρείες των ΗΠΑ.

 

πηγή:kathimerini.gr

PagasitikosNews logo

ΠΡΟΣΦΑΤΑ TWEETS

  • Υπογράφηκε η σύμβαση για την κατασκευή του παραλιακού άξονα Θεσσαλίας Κεραμίδι-Ρακοπόταμος - https://t.co/bzQj3uOYpZ -

  • Μεγάλη επιτυχία της Νίκης Βόλου στο πανελλήνιο πρωτάθλημα κολύμβησης Ανδρών - Γυναικών - https://t.co/Dg7Nw3DsUl -

  • Μνήμη Νεομάρτυρος Τριανταφύλλου του εκ Ζαγοράς - https://t.co/TBBnPynb7t -

"Αλιεύοντας" την είδηση